Izašli su na teren i ostavili srce na travi da bi pobedili. Nisu shvatili samo jednu sitnicu, pa su uhapšeni zbog zavere

Nkurunzizu su prošle godine upozorile Ujedinjene nacije zbog zločina protiv čovečnosti

  • 0
Foto: Profimedia/AFP

Svima je dobro poznato da predsednik države Burudni, Pjer Nkurunziza mnogo voli da igra fudbal. Čak ima svoj klub koji se zove "Haleluja" i čiji je igrač. Sa klubom putuje duž cele države, a u stopu ga prati hor koji se zove "Molitva nonstop". Nedavno se našao u centru pažnje zbog neobičnog događaja.

ZA DOBRO JUTRO: Dečaci igraju fudbal u blatu, prljava im je kosa i koža, teška sudbina, ali ne postoji jači osmeh od njihovog (FOTO)

Prošlog meseca je gostovao u Kirembi, gradu na severu zemlje. Domaćini su upozoreni da predsednik voli da postiže golove i da ga puštaju.

Ipak, u lokalnoj ekipi je bilo dosta izbeglica iz Kongoa koji nisu imali pojma da igraju protiv predsednika Burundija, pa mu tako nisu dozvolili da zatrese mrežu.

Ovakav "prekršaj" nije mogao da prođe nekažnjeno. Kako javljaju agencije, dva člana kluba iz Kirembe su uhapšena u četvrtak, a u obrazloženju piše da su se iza brave našli zbog "zavere protiv predsednika".

Foto: Profimedia/Abaca

Nkurunzizu su prošle godine upozorile Ujedinjene nacije zbog zločina protiv čovečnosti.

U izveštaju stoji da su vladine snage ali i opozicione grupe počinile ubistva, mučenja i silovanja nakon što je u ovoj zemlji izbilo nasilje 2015. godine.

Previranja su nastala kada je predsednik odlučio da se kandiduje za treći mandat.

Ponovo je izabran u procesu koji je opozicija bojkotovala. Na čelu zrmlje se nalazi od 2005. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA