≫ 

Bivša studentkinja tužila fakultet, jer joj diploma nije pomogla da pronađe posao (VIDEO)

Univerzitet se oglašavao kao institucija koja nudi kvalitetno obrazovanje i uspeh prilikom zapošljavanja nakon završenih studija, ali sve to je bila jedna velika obmana

  • 3

Bivša studentkinja Pok Von (29) tužila je britanski Univerzitet Anglia Ruskin za skoro 70.000 evra, jer uprkos njihovoj tvrdnji da pružaju kvalitetno obrazovanje i dobro zaposlenje nakon diplomiranja, ona nije uspela da nađe posao.

Von ističe da je na tom Univerzitetu studirala dve godine i da je, uprkos tome što je bila najbolja u klasi, dobila samo bezvrednu "Miki Maus" diplomu, koja joj nimalo nije pomogla u pronalaženju dobrog i isplativog posla.

>>>Borio se za istinu, pa dobio zatvorsku kaznu: Profesor Maliković otkrio falsifikovane diplome na Kosovu, a njega tužili za klevetu

Kako je navela, Univerzitet se oglašavao kao institucija koja nudi kvalitetno obrazovanje i uspeh prilikom zapošljavanja nakon završenih studija. Ipak, sve to je bila jedna velika obmana, zbog koje je u Veliku Britaniju došla iz dalekog Hong Konga.

- Prospekt me je ubedio da je reč o zaista impresivnom Univerzitetu. Ali, čim sam krenula na predavanja 2011. godine, shvatila sam koliko nedostataka postoji. Iako sam diplomirala s počastima 2013. godine, reč je o "Miki Maus"diplomi - Rekla je Von, a prenosi Independent.

Foto: freeimages.com/hhsara

Zbog toga sada tuži Univerzitet za skoro 70.000 evra.

U dokumentima koje je podnela sudu, navela je da Univerzitet nije ispunio svoje obaveze iz ugovora o studiranju, čime je automatski prekršio ugovor. Kao primer navela je da su profesori kasnili na predavanja i da su studentima često govorili da sami moraju da obrađuju pojedine lekcije.

Osim toga, u optužnici stoji da je tokom ceremonije dodele diploma ostala zaključana u sobi, jer je pokušala svima da ispriča kako stvarno stoje stvari.

Von se nada da će njen potez ohrabriti druge studente da za novac kojim plaćaju školarinu, zatraže i kvalitetno obrazovanj, ali i da potraže kompenzaciju ako Univerzitet ne ispuni svoje obaveze.

Smatra se da bi ovaj slučaj mogao biti presudan kada je reč o načinu oglašavanja Univerziteta i studijskih programa u Velikoj Britaniji, budući da će studenti koji plaćaju školarine oko 10.000 evra tražiti i kvalitetno obrazovanje u zamenu za uloženi novac.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zo

    13. mart 2018 | 21:23

    Svaka cast. Na nasim fakultetima idu reklame tipa odlican fakultet trazen fakultet cim zavrsite ceka vas posao. I ovde treba tuziti i to svi studenti. Ako drzava nije spremna da ih zaposli cemu fakulteti cemu ucenje cemu trosak roditelja. A pa da da bi otisli u inostranstvo. Zaboravih poentu nasih fakulteta.

  • Akademski gradjanin

    13. mart 2018 | 20:53

    Ha, u Srbiji moze samo da se sanja o poslu nakon zavrsenih studija.Sve kao super...posao ceka maminu i tatinu decu koja uglavnom ispite dobiju na lepe oci ili....ako neko i dobije posao tu su ucene, mobing i sl. Petogodisnji fakultet i posla nemaaa.Sta reci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA