≫ 

Rumunija je jedina zemlja na svetu koja ubija medvede: Rešili su da ih likvidiraju sve dok ne ostane tačno 2.000

Ministarstvo je sugerisalo da bi jedan od načina za smanjivanje broja medveda mogao biti lov, što je naišlo na kritike grupa za zaštitu prava životinja

  • 3

Vlada Rumunije saopštila je danas da želi da smanji broj mrkih medveda za 2.000 u narednih deset godina kako bi zaštitila populaciju medveda.

Medvede vole više od ljudi: Neobična porodica živi sa 14 životinja teških i do pola tone (VIDEO)

Rumunsko Ministarstvo životne sredine saopštilo je da je 2016. u Rumuniji bilo između 6.050 i 6.640 mrkih medveda, dok je 4.000 optimum s "ekološkog, socijalnog i ekonomskog gledišta".

Medvedi, prema navodima Ministarstva životne sredine, ulaze u oblasti u kojima žive ljudi.

Ministarstvo je sugerisalo da bi jedan od načina za smanjivanje broja medveda mogao biti lov, što je naišlo na kritike grupa za zaštitu prava životinja.

WWF Rumunije tvrdi da je taj predlog u suprotnosti s propisima Evropske unije o "strogo zaštićenim vrstama". Organizacija Agent Green saopštila je da bi vladin predlog doveo do "otvorene sezone lova" i da ignoriše pravi uzrok problema - gubitak staništa.

VIDEO: Lavica skočila na čoveka s leđa

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA