≫ 

Đak koji zna svoja prava objasnio u sastavu: Kako sam proveo raspust je moja lična stvar. Ako dobijem keca, vidimo se u Strazburu, nastavnice

On će već čekati nastavnicu u Strazburu

  • 34

Reči odrasle osobe kroz ujednačeni i nesigurni dečiji rukopis nasmejale su korisnike društvenim mrežama. Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, zaprećeno je, u slučaju jedinice i narušavanja privatnosti učenika dobio bi slučaj za prepričavanje.

Svi su uz đake: Ovako su srećan polazak u školu poželele brižne komšije na Paliluli

Ovo je sastav koji se našao u svesci "na debele linije":

"Kako sam proveo raspust - nikoga ne treba da zanima. Ovo je moja lična stvar, kao što je i leto – moje lično vreme za odmor, i ne moram za to polagati račune u ovom sastavu.

Treba da se poštuju ljudska prava! Ako dobijem keca iz ovog sastava, onda ćemo se, draga moja nastavnice, videti u Sudu za ljudska prava u Strazburu.

Dobićete poziv od njih, a ja ću već biti tamo u vezi drugog posla. Kojeg – i to je moja lična stvar i nikog ne treba da zanima."

VIDEO: Osnovne škole u Finskoj samo spolja liče na one u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Filolog-anglista

    3. septembar 2018 | 15:49

    Kao prosvetni radnik mogu samo da pohvalim ovakav odgovor na temu. Neka deca jedva dočekaju da se pohvale da su išla na more u Egipat, a neka se osećaju inferiorno u odnosu na svoje imućnije vršnjake, pa u sastavima na temu “Kako sam proveo letnji raspust” lažno spominju kako su i oni putovali negde, i/ili mole Boga da ih nastavnik ne prozove da svoj rad pročitaju naglas pred svima. Gorepomenuta tema je zaista svima dosadila, i bilo bi lepo da prestanemo đacima da zadiremo u privatni život. Zamislite da vam fakultetski profesor traži da napišete esej o tome kako ste proveli leto ili zimu!

  • Julija

    3. septembar 2018 | 15:20

    Mislim da ga je neko stariji tome naucio. Sa mojim sinom u razred ide dete univerzitetskog profesora. Na jednom casu je uciteljici rekao da ona ne zna nista i da je njegov tata profesor na fakultetu i zna vise od nje. Samim tim ona nije nikakav autoritet za njega. To dete od 7god.nije moglo samo da smisli tako nesto.

  • Miloš

    3. septembar 2018 | 15:14

    Kako bi mu ja objasnio prava! Pa se posle cudimo koliko narkomana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA