≫ 

Da li biste se odrekli krsta i vratili se u slovensku veru? (VIDEO)

Rodna vera je neopaganska religija slovenskih naroda

  • 84

Religija Slovena se zasnivala na poštovanju duhova predaka, nepovredivosti i slobode ljudskog bića, prirode i prirodnih sila. Tolerantni Sloveni su prihvatili Jevanđelje kako ne bi bili istrebljeni, i sada posle više od 1000 godina Hrišćanstva njihovi potomci u Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Poljskoj, Slovačkoj ali i Srbiji se pitaju da li je monoteistička religija donela nešto dobro svetu i svakom čoveku ponaosob.

Mi nećemo stajati ni na stranu Isusa ni na stranu Svaroga. Pogledajte video i recite nam u komentarima šta mislite o dilemi krst ili kolovrat?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Goran

    8. septembar 2018 | 15:53

    Hriscanstvo i Isus su Juedjska vera i licnost. Koji nema nikakve tacke sa nasim prostorom i narodom. Medjutim, stara slovenska vera to ima i dan danas je medju nama. I svaki nas obicaj i verovanje je u tom duhu, samo sto je preobuceno u mantiju i krst i hriscanstvo. Zapitajte se samo kojim povodom i dan danas palimo lile, slavimo slavu, bozic itd. A pogotovo na koji nacin...znaci totalno na ne hriscanski nacin. To je dokaz da mi nikad nismo napustili staru veru, vec samo pod drugim nazivom.

  • Boris

    8. septembar 2018 | 14:30

    Dobar deo stare vere je prilagodjen hriscanstvu. To se vidi u mnogim obicajima kod nas. Ko jos nosi hranu na groblje na primer? To nam je jedan od paganskih obicaja koji nam je ostao. Pogledajte samo kako ljudi slave Svece sirom Srbije. Skoro svaki region, a nekada cak i svako selo ima nesto svoje i specificno, sto je odraz paganizma koje je samo prevedeno u pravoslavlje.

  • Зоран

    8. septembar 2018 | 14:50

    Питање је идиотско, што би наш народ беспослен поп и јариће крштава.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA