≫ 

Volter je bio neuništiv: Grom ga je pogodio tri puta, a ni u grobu ga nije ostavio na miru

Od 1918. do 1936. godine, na svakih šest godina, majora britanske vojske udarao je grom, računajući tu i udar groma u njegov spomenik

  • 0

Ako je verovati engleskoj Nacionalnoj laboratoriji za oluje, verovatnoća da vas pogodi grom procenjuje se na 1 prema 13.000. Temperatura u telu tada može da dostigne i 50.000 stepeni Farenhajta, što je, grubo govoreći, pet puta vrelije nego na površini Sunca. Srećom, smrtnost od udara groma je relativno niska, ali većina preživelih zadobije veće kardivaskularne i neurološke komplikacije, piše thevintagenews.com.

Većina misli da grom najviše preti kada držimo telefon ili kada smo ispod drveta, a ovo su zapravo mesta koja su prave mete

Kako onda da protumačimo to da je major Volter Samerford, britanski oficir, gromom pogođen nekoliko puta u životu. Samerforda je prvi put udario grom kada je 1918. godine galopirao na konju poljem u Belgiji. Konj se propeo, on je "odleteo" i ostao paralizovan od struka nadole. Pošto je morao u invalidsku penziju, odlučio je da život nastavi u Kanadi. Ipak, život se nastavljao dalje, a on je nalazio načina da uživa u njemu.

Foto-ilustracija: Shutterstock, pixabay.com

Tako je 1924. godine, otišao na pecanje na obale lokalne reke. Bez ikakve najave, grom je udario u drvo pod kojim se Samerford odmarao. Rezultat - paraliza cele desne strane tela. Ipak, čudom se oporavio i čak povratio kontrolu nad nogama. Dve godine je trajao oporavak, ali je prohodao.

PRIVLAČIO GROMOVE ČAK I U GROBU

Toplog letnjeg dana 1930. godine, Volter je odlučio da prošeta parkom i po treći put u njegovom životu, iz neba posivelog od oblaka put zemlje požurio je grom, udarivši posred Voltera. Tada je ostao paralizovan ceo. Posle dvogodišnje borbe sa posledicama udara groma, Volter je preminuo 1932. godine.

Ali, ni to nije sve, pobrinula se majka priroda. Ili u Volterovom slučaju, maćeha. Četiri godine posle njegove smrti, s proleća 1936. godine, od svih mesta gde je mogao da udari, grom se stuštio na njegovu nadgrobnu ploču i usitnio je u komadiće.

Volter Samerford je tako jedan od najnesrećnijih ljudi u istoriji, bar među onima za koje se zna. Od 1918. do 1936. godine, na svakih šest godina udarao ga je grom, računajući tu i udar groma u njegov spomenik.

VIDEO: Ko je štitio Srbiju od grada i nepogoda pre protivgradnih raketa?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA