≫ 

Nastavnica na silu ošišala učenika dok je pevušila himnu: Nakon ovog snimka završila je u zatvoru (VIDEO)

Nastavnica je dobila otkaz, a trenutno čeka suđenje

  • 1

Jednoj nastavnici iz Kalifornije preti nekoliko godina zatvora jer je u razredu na silu šišala učenika.

Margaret Gieszinger (52) izjasnila se da nije kriva za 6 tačaka optužnice. Između ostalog, optužena je za nanošenje telesnih povreda maloletniku. Ako se proglasi krivom, čeka je zatvorska kazna od 3,5 godine.

Ona je radila kao nastavnica u srednjoj školi u Kaliforniji.

Istraga ovog slučaja je pokrenuta nakon što se na internetu pojavio snimak na kojem se vidi kako nastavnica Gieszinger poziva jednog učenika da sedne ispred celog razreda, a nakon toga mu bez njegovog dopuštenja makazama seče veće pramenove kose, pritom pevajući nacionalnu himnu, prenosi BBC.

Advokat učenika rekao je za CNN da je maloletnik bio "potpuno prestravljen" pre nego što je uspeo da pobegne od nastavnice.

Na snimku se vidi kako je Gieszinger nakon prisilnog šišanja učenika viknula: "Ko je sledeći?" i počela da preti jednoj drugoj učenici da će sada njoj iseći kosu.

- Izuzetno nam je važna sigurnost učenika na nastavi. Razmatramo sve dostupne informacije i primenićemo, po potrebi, najstrože mere kazne - kaže se u saopštenju lokalne Kancelarije za obrazovanje.

Nastavnica je dobila otkaz, a trenutno čeka suđenje. Puštena je na slobodu nakon što je uplatila 100.000 dolara kaucije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Renata

    10. decembar 2018 | 12:14

    Vidi se da nije normalna. Nije za skolu ali nije ni za zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA