≫ 

Kad zagrmi, skinite sve crveno sa sebe, a ako žena pojede meso, izrašće joj brada: Ovo su najluđa sujeverja na planeti

 ≫ 

U svakoj zemlji postoji bar jedno neobično sujeverje

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Реално,

    29. decembar 2018 | 17:35

    ТОГА СУ РАСТЕРЕЋЕНИ ВЕРНИЦИ.

  • DARKO 100%

    29. decembar 2018 | 13:06

    Многим Хришћанима - каже Свети Василије Велики - чини се да није штетно слушати оне који обраћају пажњу на добар и лош знак. Неко је у сред говора кинуо, и већ кажу: то је лош знак. Неко други ме је отпозади позвао по имену, нога се оклизнула на излазу, одећа се закачила... Све је то лош знак. Чак и људи познати као они који очекују Судију Небескога, хладнокрвно падају у овај погубни порок. Али чуј ме добро: одбачен је народ који се препуштао томе. Још у давнини, по закону Мојсијевом, чарања, враџбине, магија и гатање одбачени су као демонски изум. Речено је: Немојте врачати, ни гатати по времену (3. Мојс. 19, 26); јер ти народи које ћеш наслиједити, слушају гатаре и врачаре; а теби то не допушта Господ Бог твој (Књига поновљених закона, 18,14). Ко се уразумљује оправдањима Божијим, томе не доликује да чини оно што не треба, тј. не доликује да за саветнике, или још горе за учитеље и законодавце узима неразумна бића. Птица не зна ни за опасност која њој самој прети и која јој је већ пред очима, а теби предсказује будућност! Када излети из гнезда да донесе птићима храну, често се враћа празна кљуна, а теби је она истинито предсказање! Узалудно птичије кретање за тебе је постало откривење будућности! Ако по деловању демона птице лете овако или онако да би се ти уплео у демонску мрежу, онда немој седети и отворених уста зурити у демонске обмане, и не препуштај се утицају ђавола. Он, ако једном улови душу која се лако одвлачи у пропаст, неће је пустити из руку, него ће је употребити на свако зло дело. Али сујеверном срцу страх улива и гавран који гракће и орао који кружи не налазећи ловину. Непријатељ се толико руга човеку, да и мачка, ако пређе пут, или пас ако извири, или човек, ако се ујутру сретне, ма колико да је расположен и благ, али са повређеним левим оком или бедром, човек ће се у страху окренути одатле и отићи, а понекад ће чак и зажмурити од страха. Шта има горе од таквог живота? Све и свакога подозревати, у свему видети лош знак, уместо да све то душу људску узноси ка Господу?" У једној беседи Светог Јована Златоуста, упућеној оглашенима, читамо: Ко од вас, излазећи из своје куће, сусреће сакатог или хромог и доживљава то као лош знак, тај помишља сатанске ствари, јер човека не чини несрећним сусрет са човеком, него греховни живот".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA