Kad zagrmi, skinite sve crveno sa sebe, a ako žena pojede meso, izrašće joj brada: Ovo su najluđa sujeverja na planeti

U svakoj zemlji postoji bar jedno neobično sujeverje

Komentari

 • Реално,

  ТОГА СУ РАСТЕРЕЋЕНИ ВЕРНИЦИ.

 • DARKO 100%

  Многим Хришћанима - каже Свети Василије Велики - чини се да није штетно слушати оне који обраћају пажњу на добар и лош знак. Неко је у сред говора кинуо, и већ кажу: то је лош знак. Неко други ме је отпозади позвао по имену, нога се оклизнула на излазу, одећа се закачила... Све је то лош знак. Чак и људи познати као они који очекују Судију Небескога, хладнокрвно падају у овај погубни порок. Али чуј ме добро: одбачен је народ који се препуштао томе. Још у давнини, по закону Мојсијевом, чарања, враџбине, магија и гатање одбачени су као демонски изум. Речено је: Немојте врачати, ни гатати по времену (3. Мојс. 19, 26); јер ти народи које ћеш наслиједити, слушају гатаре и врачаре; а теби то не допушта Господ Бог твој (Књига поновљених закона, 18,14). Ко се уразумљује оправдањима Божијим, томе не доликује да чини оно што не треба, тј. не доликује да за саветнике, или још горе за учитеље и законодавце узима неразумна бића. Птица не зна ни за опасност која њој самој прети и која јој је већ пред очима, а теби предсказује будућност! Када излети из гнезда да донесе птићима храну, често се враћа празна кљуна, а теби је она истинито предсказање! Узалудно птичије кретање за тебе је постало откривење будућности! Ако по деловању демона птице лете овако или онако да би се ти уплео у демонску мрежу, онда немој седети и отворених уста зурити у демонске обмане, и не препуштај се утицају ђавола. Он, ако једном улови душу која се лако одвлачи у пропаст, неће је пустити из руку, него ће је употребити на свако зло дело. Али сујеверном срцу страх улива и гавран који гракће и орао који кружи не налазећи ловину. Непријатељ се толико руга човеку, да и мачка, ако пређе пут, или пас ако извири, или човек, ако се ујутру сретне, ма колико да је расположен и благ, али са повређеним левим оком или бедром, човек ће се у страху окренути одатле и отићи, а понекад ће чак и зажмурити од страха. Шта има горе од таквог живота? Све и свакога подозревати, у свему видети лош знак, уместо да све то душу људску узноси ка Господу?" У једној беседи Светог Јована Златоуста, упућеној оглашенима, читамо: Ко од вас, излазећи из своје куће, сусреће сакатог или хромог и доживљава то као лош знак, тај помишља сатанске ствари, јер човека не чини несрећним сусрет са човеком, него греховни живот".

  • Satanista 1

   @DARKO 100%

   Zaglibio si duboko u tu veru i tvoje je pravo,pusti ostale i ne truj ih više,ja jesam satanista ali ne želim nikoga da regrutujem mojim mišljenjem,to čuvam za sebe i ne želim dominaciju i egoizam kao vernici.

  • Jeretik

   @DARKO 100%

   I.Andric ." Mislima treba da bude siroko , a recima usko " , ti ga skroz obrnuo , al' realno , to tvoje i jeste nauka " glagoljivosti " a ne nauka misli .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima