Ketrin je morala da postane alergična na spermu svog supruga da bi mogla da rodi dete: Pre toga je imala 4 pobačaja

Problem je bio u tome što su supružnici imali suviše slična tkiva

  • 0

Borba za roditeljstvo je često surova i ponekad od nas traži gomilu pregleda, analiza i pokušaja pre nego što neki tretman tokom oplodnje bude uspešan. Ketrin Berisford iz Velike Britanije morala je da postane alergična na suprugovu spermu kako bi uspela da iznese trudnoću do kraja.

Nakon četiri spontana pobačaja lekari su ustanovili da ona i njen suprug imaju toliko slična tkiva da njeno telo njegovu spermu nije prepoznavalo kao strano telo, zbog čega je dolazilo do pobačaja.

Kako bi to promenili, ubacili su joj u organizam suprugova bela krvna zrnca, zbog čega je njeno telo počelo njegovu spermu da prepoznaje kao strano telo. Imunoterapija je nakon toga omogućila da zatrudni pa je prvu bebu rodila 2005. godine. Trinaest meseci kasnije, nakon istog postupka, dobili su i drugo dete.

- Bio je to najbolji osećaj na svetu. Mislila sam da neću moći da imam decu, a onda sam ih dobila dvoje. Kad ih vidim kako se zajedno igraju, ne mogu verovati da nam se ispunilo sve što smo ikad želeli - kaže ona.

VIDEO: Veštačka oplodnja je isto što i vantelesna oplodnja

(Telegraf.rs/Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA