Dečak (13) ima bolesne bubrege i hranitelji su ga ostavili: Izbačen je sa liste čekanja za novi organ. Nadu mu je ulio učitelj koji ga je usvojio (VIDEO)

Njegovim dosadašnjim hraniteljima je njegovo stanje bilo "previše", pa su odlučili da više ne vode brigu o njemu. Dečak je tako prepušten državi i ostao je bez doma

  • 1

Trinaestogodišnji Demijan iz Kolorada morao je da napusti školu i preseli se u bolnicu, jer su se njegovi hranitelji odlučiti da prestanu da se brinu o njemu kada su njegovi bubrezi otkazaliDečak je uskoro izbačen sa liste čekanja za bubreg, a celu situaciju je spasio njegov učitelj.

Demijan je 13-godišnji dečak kojem su otkazali bubrezi i trebalo je da bude stavljen na listu za transplataciju. Ipak, prema zakonu i pravilima države, na listu nije stavljen jer nije imao hranitelje, prenosi "Dejli mejl".

Život je proveo u hraniteljskim porodicama, a već pet godina se bori sa bolesnim bubrezima i redovno odlazi na dijalize.

Njegovim dosadašnjim hraniteljima je njegovo stanje bilo "previše", pa su odlučili da više ne vode brigu o njemu. Dečak je tako prepušten državi i ostao je bez doma.

Pre nego što je otišao u bolnicu, posetio je školu i ispričao učitelju Finu Laningu priču o svojoj situaciji. To je potreslo učitelja, koji je odlučio da pomogne dečaku i usvoji ga. Uskoro su završili svu potrebnu papirologiju, pa se dečak preselio u dom svog učitelja. Stavljen je na listu čekanja i uskoro će dobiti novi bubreg, prenosi Klix.ba.

- Demijan je jako pametan i zabavan, ali je i odgovoran i samostalan s obzirom na svoje godine. Svoje probleme uvek drži za sebe, ali je sa mnom mogao da priča o svojoj situaciji - kazao je Laning dodavši da noćima nije mogao da spava nakon što mu je dečak ispričao svoju priču.

Laning je prošao obuku kako bi naučio da se brine o detetu koje ima bolest bubrega, a s obzirom da sada ima mnogo veće troškove, obratio se drugim ljudima preko stranice GoFundMe kako bi olakšao finansijsku situaciju u kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA