Kada ga devojka naljuti, genijalno joj se osveti: Vidite li nešto čudno na njenom licu? (FOTO)

Važno je da obe osobe imaju sličan smisao za humor, da stvar ne bi bila kontraproduktivna

  • 0
par, svađa, fotošop Foto: Twitter/Tgflx

Svađe s partnerima nekad su neizbežne, a svako ima svoje tehnike kojima olakšava taj proces. Jedan korisnik Tvitera koristi fotošop. Umesto vikanja, svađe ili izgovaranja reči zbog kojih će kasnije zažaliti, on ima duhovitiji pristup.

Naime, kad je ljut na svoju devojku Adilen, Tedi joj u fotošopu napravi čelo tako da izgleda veće, a njegove "pre/posle" fotografije postale su viralne i mnoge su nasmejale. Inače, Adilen je rekla kako je umrla od smeha kad je prvi put videla šta je Tedi učinio, ali i najavila kako mu neće ostati dužna.

Slavni psiholog Džon Gotman kaže da parovi koji koriste humor tokom sukoba često su dugoročno uspešniji od parova koji to ne čine. Istraživači su takođe otkrili da oni parovi koji se međusobno zadirkuju imaju najjače odnose.

Otkriveno je to tokom 39 studija koje su obuhvatile više od 15.000 ljudi i trajale su više od 30 godina. No, postoje dve stvari koje treba imati na umu prilikom primene ove strategije, inače bi moglo doći do nesporazuma.

Prva je da je važno da par ima zajednički smisao za humor. Jedan od istraživača primetio je da je humor širok pojam, tako da svako nema istu ideju o tome što je smešno. Parovi sa zajedničkim smislom za humor imaju jače veze.

Druga stvar je da humor treba ''oživeti vezu, nadahnuti smeh i olakšati probleme''.

No, otići predaleko u šalama, do tačke kad postanu zle, koristeći sarkazam ili ruganje je nezdravo, utvrdili su istraživači.

- Imati agresivan smisao za humor loš je znak za odnos - zaključili su.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA