• 0

Karambol na planini! Od hiljadu biciklista bar 300 se skucalo u vratolomnoj gomili (VIDEO)

U pitanju je čuveni masovni start Mega-avalanč trke koja počinje na vrhu Blanku sa visine od 2600 metara i ide do dna doline Alemond. Pogledajte sva 4 minuta nesreće

  • 0

"Mega" počinje na glečeru visoko u francuskim Alpima. Vrlo brzo staza se uključuje na skijašku stazu, a onda sledi deo po kamenjaru, pa deo po pašnjaku... ukratko do doline Alemond savlađuje se visinska razlika od 1000 metara i prelazi se 20 kilometara staza i bogaza. Uz put najhrabriji mauntinbajkeri mogu da proučavaju sve pojaseve alpske klime.

Ova trka poznata je po masovnom startu u kome učestvuje 1000 biciklista, za 6 godina bilo je polomljenih ekstremiteta i glava ali ne smrtnih slučajeva uprkos pogibeljnom terenu.

Snimak na vrhu "4 minuta pakla" prikazuje prve metre trke i jedan od mnogobrojnih karambola, a zbog odbljeska sa leda ljudi i bicikli izgledaju kao pauci.

Ako imate vremena pogledajte snimak iz 2018. sa kamere višestrukog pobednika Damijena Otona koji je godinu dana ranije postavio rekord od 23 minuta i 43 sekunde za 20 kilometara staze.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima