• 0

Karambol na planini! Od hiljadu biciklista bar 300 se skucalo u vratolomnoj gomili (VIDEO)

U pitanju je čuveni masovni start Mega-avalanč trke koja počinje na vrhu Blanku sa visine od 2600 metara i ide do dna doline Alemond. Pogledajte sva 4 minuta nesreće

  • 0

"Mega" počinje na glečeru visoko u francuskim Alpima. Vrlo brzo staza se uključuje na skijašku stazu, a onda sledi deo po kamenjaru, pa deo po pašnjaku... ukratko do doline Alemond savlađuje se visinska razlika od 1000 metara i prelazi se 20 kilometara staza i bogaza. Uz put najhrabriji mauntinbajkeri mogu da proučavaju sve pojaseve alpske klime.

Ova trka poznata je po masovnom startu u kome učestvuje 1000 biciklista, za 6 godina bilo je polomljenih ekstremiteta i glava ali ne smrtnih slučajeva uprkos pogibeljnom terenu.

Snimak na vrhu "4 minuta pakla" prikazuje prve metre trke i jedan od mnogobrojnih karambola, a zbog odbljeska sa leda ljudi i bicikli izgledaju kao pauci.

Ako imate vremena pogledajte snimak iz 2018. sa kamere višestrukog pobednika Damijena Otona koji je godinu dana ranije postavio rekord od 23 minuta i 43 sekunde za 20 kilometara staze.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima