≫ 

220 miliona sadnica za 1 dan: Etiopija ozbiljno rešila da ozeleni zemlju

Pokrivenost šumom u Etiopiji pala je sa 35 odsto sa početka 20. veka na nešto više iznad četiri odsto početkom 21. veka

  • 4
sadnja mladica u Etiopiji Printskrin: Youtube/ ECA_Official Video Channel

Etiopljani su u ponedeljak posadili više od 200 miliona stabala! Zvaničnici tvrde da su sigurno postavili svetski rekord. Projekat nazvan Inicijativa zelena zaostavština (Green Legacy Initiative) predvodi premijer Etiopije Abij Ahmed, a održava se u 1.000 gradova širom zemlje.

Kako se navodi, cilj akcije je borba protiv uništavanja šuma i klimatskih promena.

Neke državne službe, agencije i kancelarije su zatvorene kako bi oni koji tamo rade mogli da učestvuju u sađenju. Neki službenici su angažovani da broje koliko je tačno drveća zasađeno, javlja Kalkidan Jibeltal, reporter BBC-ja iz Adis Abebe.

Ministar za inovacije i tehnologiju u Etiopiji Getaun Mekurija napisao je na Tviteru da je do sada zasađeno više od 220 miliona stabala.

Iz Ujedinjenih nacija ističu da je pokrivenost šumom u Etiopiji pala sa 35 odsto sa početka 20. veka na nešto više iznad četiri odsto početkom 21. veka.

Norma koju žele da ispune je četiri milijarde zasađenog drveća. Trenutni svetski rekord za broj zasađenih stabala u jednom danu drži Indija, u kojoj je 2016. godine 800.000 volontera zasadilo više od 50 miliona.

(Telegraf.rs / Izvor:: BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA