• 4

Papa Franja pozvao siromašne na ručak, postavio 150 stolova, pa osudio pohlepu nekih bogataša

Papa Franja je rekao da takve inicijative predstavljaju dokaz da nikada ne treba da nedostaje pažnje prema "tim našim sestrama i braćom"

  • 4

Papa Franja ocenio je danas da "pohlepa nekolicine bogatih ljudi" doprinosi teškoj situaciji u kojoj se nalaze siromašni, pre nego što je podelio obrok sa beskućnicima i nezaposlenima, što je postala tradicija njegovog rada.

Služeći misu u bazilici Svetog Petra posvećenu jačanju svesti o siromaštvu širom sveta, on je ukazao na nedostatak zabrinutosti zbog sve većih razlika između onih koji imaju i onih koji nemaju.

Papa Franja, večera sa siromašnima

Foto: Tanjug/AP

- Idemo užurbano svojim putem, ne brinući o tome što su razlike sve veće i što pohlepa nekolicine doprinosi siromaštvu mnogih drugih - rekao je papa na misi kojoj su prisustvovali mnogi siromašni ljudi.

On je posle mise pozvao stotine ugroženih, uključujući migrante, da ručaju sa njim u vatikanskoj palati, prenosi AP.

Papa Franja, večera sa siromašnima

Foto: Tanjug/AP

Obraćajući se okupljenima na Trgu Svetog Petra, Papa Franja je rekao da takve inicijative predstavljaju dokaz da nikada ne treba da nedostaje pažnje prema "tim našim sestrama i braćom". On je izrazio nezadovoljstvo zbog nezainteresovanosti društva prema siromašnim ljudima.

U vatikanskoj sali za primanja postavljeno je oko 150 stolova, a za još 1.500 ugroženih organizovani su obroci na drugim lokacijama u Rimu.

Papa Franja, večera sa siromašnima

Foto: Tanjug/AP

U parohijama širom Italije takođe je organizovano deljenje obroka za one koje ne mogu da ih priušte.

Papa Franja, večera sa siromašnima

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Православ

    Свети Никола је тајно чинио милостиње,а Бог га јавно прославио за вјеки вјеков!Ватикан тајно разара и угрожава друге вере,и нема ништа тајно што неће бити јавно...зато не падајте на папске форе!

  • nikolas

    1PROCENAT MULTIMILIJARDERA POSEDUJE KAPITALA KAO 99 PROCENATA LJUDI U SVETU KOJI ZIVE ILI GLADNI ILI PREZIVLJAVAJU OD PLATE DO PLATE MILOSTINJE !!! OVO CE DOVESTI NEMINOVNO DO RATA U SVETU!!

  • Züri

    Zar crkve bilo koje religije nisu bogate i pohlepne,kako zarađuju neznam ali radom sigurno ne pa koga onda ova papa kritikuje.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima