• 2

Turisti za tri dana ubili tri foke: Deca jurila mladunca do vode i gledala kako se davi

Životinje stradaju zbog ljudske neodgovornosti i bahatosti

  • 2

Turisti u Norfolku u Engleskoj su za tri dana oterali u smrt tri mladunčeta foke.

Društvo ljubitelja foka saopštilo je da se jedna od životinja udavila nakon što je najurena u vodu, dok je drugu napustila majka jer su je posetioci plaže okružili. Treća je uginula od napada psa.

Dobrotvorna organizacija smatra da smrt životinje usled ljudske intervencije nije prihvatljiva i apelovala je na posetioce da paze na svoje ponašanje.

Potparol udruženja je naveo da je dvoje dece najurilo bebu foke u vodu jer im je to njihova majka dozvolila nakon čega se mladunče udavilo jer još nije bio spremno za plivanje.

Još jedno mladunče foke uginulo je na plaži na ovoj plaži u Vintertonu, Norfolk, nakon što njegova majka nije mogla da dođe do njega jer ga je okružila gomila posetilaca.

- Velika većina ljudi je divna a ovo je samo šačica idio*a! Prouzrokovanje smrti bilo kojoj zaštićenoj vrsti je krivično delo - rekao je profesor Ben Garod, sa Univerziteta u Istočnoj Angliji.

(V.T.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    Žalosno... deca ne znaju da male foke ne umeju da plivaju, ali idiot od majke je mogla da zna

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima