≫ 

Najkul deka kupio autobus i postao lični vozač: "Deda ekspresom" svaki dan vozi unuke u školu

Dag Hejs je unucima za Božić poklonio nesvakidašnji poklon

  • 0
Autobus, unučići Printskrin: Youtube/Local 24 Memphis

Dag Hejs iz Oregona odlučio je da iznenadi svoje unučiće za Božić nesvakidašnjim poklonom dok su se igrali u dvorištu dedine kuće u gradiću Gledstonu. On je odlučio da kupi školski autobus pošto petoro od desetoro njegovih unuka pohađa malu privatnu školu koja ne može da obezbedi prevoz đacima.

Umesto toga, roditelji ih svakoga dana dovoze i odvoze sa nastave.

- Kada su videli žuti školski autobus bili su fascinirani. Deca su uvek govorila da vole školu. Želeli su da ih do nje vozi školski autobus - rekao je Hejs.

Sledeće godine bi još dvoje trebalo da krene u školu. Svi unuci žive na 20 minuta vožnje od škole, a dedina kuća udaljena je 2 kilometra.

- Praviću jutarnje ture. Najpre ću ih pokupiti i odvesti u školu. Potom se autobusom vraćam kući, pa odlazim na posao - objašnjava Hejs.

On je na ovu ideju došao kada ga je supruga En pitala da li želi da ispuni neke više ciljeve u životu. Poželeo je da provodi više vremena sa unucima i odmah krenuo u realizaciju svojih planova.

Potraga za autobusom trajala je mesec dana. Kupljeno vozilo već je služio za prevoz dece. Bio je ukrašen magnetima i raznobojnim slovima, samo su na sedištima dodali sigurnosne pojaseve. Na boku sada stoji nalepnica firme "Deda ekspres".

Deca su oduševljena, a deda je uzbuđen.

- Presrećan sam što ću svakog jutra provoditi malo više vremena sa njima - kaže Hejs.

Prvi radni dan novog vozača autobusa biće jutro posle prazničnog odmora.

Video: Krzneni autobus: Za njih nema gužve u jutarnjem špicu

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA