• 1

Celih 65 godina nije znala ko joj je majka: Na praznik stigla koverta koja joj je promenila život

Stigla informacija koju je čekala otkad zna za sebe

  • 1

Kanađanka Dženet Anderson (65) je 19. oktobra 2018. godine pregledala je svoju poštu. Jedna joj je koverta posebno zapela za oko. To je bilo pismo iz registra usvojenih osoba.

U pismu je pisalo da ju je 15. avgusta 1954. u domu za neudate majke rodila Lilijan Džin Ejveri, stenografkinja iz mesta Salmo. To je bila informacija koju je Dženet čekala ceo svoj život. 

- To je bio jedan od onih događaja koji vam promene ceo život, koje nikada ne zaboravite. Nakon tog  pisma moj život više nije bio isti - rekla je Dženet.

Ričard i Hejzel Anderson usvojili su Dženet 23. decembra 1954. Na Badnji dan 2018. tačno 64 godine kasnije Dženet je susrela svoju biološku majku.

Ejveri je imala 25 godina i nije bila u braku kada je rodila Dženet. Zajedno sa svojim ocem, Dženetinim dedom, odlučila je da će ćerku dati na usvajanje.

- U 1954. godini nisi mogla biti samohrana majka, pogotovo ne u malom mestu. Ljudi su bili okrutni - kaže Dženet.

O biološkom ocu ne zna gotovo ništa, samo da je u vreme njenog rođenja imao 24 godine. Dženet je na internetu našla fotografiju svoje majke, a onda i svoju polusestru na Fejsbuku.

Saznala je da se majka udala i da je se sada preziva Stahl. Ona i suprug Kurt su se venčali 1956. i odgojili su četvoro dece. Dženet je kontaktirala polusestru Ilejn koja je prvo mislila da je reč o šali.

- Majka nama deci nije nikada rekla za Dženet, znali su samo tata i roditelji moje majke - rekla je Ilejne.

Dženet Anderson

Foto: Printskrin Youtube/ CBCSaskatchewan

Nakon toga je Lilijan Džin nazvala Dženet. Razgovarale su sat i po. Dženet je znala da je usvojena, ali nikada nije osećala da ju je njena biološka majka zaista napustila. Dženet je živela s roditeljima i bratom Donom i ranije je nije interesovalo ko joj je biološka majka. Ipak, usvojitelji su joj rekli da će je podržati ako je bude tražila.

Na kraju su ju 1991. godine nagovorili da počne da traži biološke roditelje. Tek 2017. lokalne vlasti su otvorile dokumente o usvojenoj deci.

U njenim papirima je pisalo da je majka donela tešku odluku da Dženet da na usvajanje, ali da je to učinila jer je to bilo u najboljem interesu njihove kćeri, piše CBCNews.

- Htela je da imam bolji život - kaže Dženet.

(Telegraf.rs/ 24.hr)

Komentari

  • Viki

    I ja godinama nisam znala za oca, tek kao devojka. Na kraju me je on potrazio. Tokom studija me je finansijski pomagao ali i stalno kinjio sa sumnjama da li sam njegova ili ne iako neverovatno licimo. Nije mi dao da upoznam svoju polusestru i brata. Ja sam mnogo godina kasnije se sama na to odlucila jer sam imala podatke o njima. Sestra se veoma obradovala, dok je brat bio neutralan. Zivimo svi u Beogradu. S bratom sam se videla jednom a sa sestrom vise puta. Medjutim ne nalazim nista zajednicko s njima i dosta smo i uzdrzani kad se sretnemo. Jednostavno, ispricali smo se i vise nemamo sta. Otac iako je bio imucan, nista mi nije ostavio. Potrudio se da sve da njima.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima