Sa strane vidite samo hrpu stare tehnike, ali kad pogledate spreda - pojavi se Nikola Tesla

Autor ove neverovatne iluzije je Patrik Proško

  • 0
Nikola Tesla Printskrin: Youtube

Sa strane gledano - gomila smeća: stari računari, štampači, projektori, CD-ovi, jedna odavno odbačena veš mašina, kao i radio aparat iz prošlog veka prepoznaju se u ovom tehnološkom otpadu koji više nikome ne treba.

Ali, ako u ovu gomilu pogledate iz jednog ugla, jasno ćete videti portret Nikole Tesle. Iluzija! I to kako pažljivo stvarana. Tu nema nijedne slike, samo naslagani otpad i kesa.

Tu su i stari gramofon, i stari mobilni telefon, lampa, monitor sa katodnom cevi... Sve to uredno je složeno da, u trenutku kada stanete naspram rusvaja, možete da izgovorite sao "Vau!".

I, zapravo, ništa od ovoga sigurno ne bi radilo, bar ne na način na koji smo te aparate koristili, da Tesla nije smislio način da električna energija nađe put do svačijeg doma.

Na ovom snimku instalacija je izložena u jednom tržnom centru, ali ona se čuva u Muzeju iluzija u Pragu, a njen autor je Patrik Proško.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA