≫ 

"Ovo Engleska?": Krenuli su na putovanje, a kada su otvorili gepek kombija, ostali su u šoku

  • 0
Migranti, krijumcarenje, Hrvatska, kombi Foto: mup.hr

Nekoliko ljudi krenulo je na put kombijem, ali kada su u jednom trenutku otvorili gepek vozila imali su šta i da vide - tamo su se krili dva migranta, najverovatnije otac i sin iz Avganistana.

Na video snimku se vidi stariji čovek koji sa osmehom pita ljude "U Engleskoj?". Čarli Koks (23), inženjer iz Britanije koji je putovao sa petoro prijatelja na motokros, nažalost je morao da razočara migrante i otkrio im je da su zapravo u Francuskoj, tj, u mestu Lun-Plež na severu te zemlje, blizu Dankirka.

- Ma hajde. Šta radite? - kazao je jedan od prisutnih pošto su migranti iz Avganistana izašli iz kombija.

- Mada, dobar vam je pokušaj - dodao je drugi.

Koks je kazao da su posle pet minuta Avganistanci otišli, razočarani pošto su shvatili da nisu u Velikoj Britaniji.

- Izgledali su prilično poraženi. Našli su se u sred nedođije - kazao je Britanac, koji je objasnio da je moguće da su "slepi putnici" ušli kada su stali po kafu u supermarketu kod Dankirka.

- Svratili smo samo na šoljicu kafe i bili smo tamo oko pola sata. Izašli smo, vratili se u kombi i vozili se oko 20 minuta kada smo stigli do staza za motokros. Izašao sam da izmem bicikl, a kada sam otvorio vrata video sam dvojicu migranata. Nešto su uradili sa bravom i uspeli su da uđu... Pretpostavljam da su mislili da su stigli u Englesku, pošto su videli oznaku GB kod supermarketa, kao i da smo ih odveli do cilja. Uopšte ih nismo čuli - istakao je Koks.

On je istakao da, kada su izašli, mislio da je reč o ocu i sinu.

- Čuli smo zvuk kada smo naglo prikočili, te smo mislili da je to bilo zbog bicikla. Otvorili smo vrata i oni su bili tu. Engleski im je bio užasan, ali se nasmejao i pitao me: "U Engleskoj?". Pitao sam ga zašto je došao ovde, on je rekao da ima porodicu ovde. Izgledali su pristojno, očigledno su bili negde gde su imali krov nad glavom - dodao je Koks.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA