Kad poraste ovaj stvor bude preslatko čupavo biće, do tada voli da koristi rep kao cuclu

Oposumi su pogrešno shvaćeni. Oni su potrebni ljudskoj zajednici, jer su marljivi borci protiv štetočina

  • 0

Misi Dubuison, osnivačica prihvatilišta „Divlji u srcu“(Wild at heart Rescue), završavala je hranjenje jedne od sedam beba oposuma o kojima brine, kada se desila najslađa stvar. Majušni oposum počeo je da sisa svoj rep kao cuclu.

- Kako i svaka beba, oni se umiruju. Ova beba pronašla je svoj rep – rekla je Misi za The Dodo.

Kada je videla šta majušni oposum radi, odmah je uzela telefon i snimila ga. Postavila je video na Facebook i napisala: „Između hranjenja, možete ga naći u ovom položaju. Nivo preslatkoće u ovom videu je nemerljiv“.

Kada su ove male, roze, bespomoćne bebe bez majke došle u prihvatilište, Misi je znala da će uz malo nege, oni porasti i postati snažni.  Kad se rode oni su veličine pasulja, pa polako rastu u majčinoj torbi, a ove bebe su stare svega nekoliko nedelja.

Da bi bebama bilo toplo i ugodno, radnica u prihvatilištu oponaša maminu torbicu sa inkubatorom. Kako bebe rastu i postaju aktivne, premeštaju se u spoljne ograde gde mogu da se naviknu na vremenske prilike, vežbaju da se penju i da prave gnezda.

Foto: Facebook/WildatHeartRescue

Misi veruje da je svaki oposum vredan spasavanja i zato se trudi da edukuje zajednicu o prednostima koje donosi blizina ovih marljivih životinja. Oposumi retko prenose besnilo i jedu šta god im se nađe na putu, uključujući otrovne zmije i do 5.000 krpelja godišnje.

- Oposumi su pogrešno shvaćeni. Oni su odgovorni za smanjenje količine krpelja, koji uzrokuju lajmsku bolest. Sjajna su patrola i prave redovnu čistku od zmija. Oposumi su izuzetno potrebni našoj okolini – smatra Misi.

Kada su mali oposumi spremni za izlazak, Misi se obrati svojim pratiocima na društvenim mrežama, kako bi udomila ova marljiva stvorenja. Rehabilitovani oposumi koje niko ne usvoji, puštaju se u šumoviti predeo, gde mogu da žive dug i srećan život.

(K. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA