≫ 

Prava lepotica stigla u Ulcinj, nadležni apeluju: "Ne dirajte je"

Građane je ova pridošlica prijatno iznenadila, ali su zamoljeni da joj nipošto ne prilaze

  • 0
Ulcinj Foto: Shutterstock

U ponedeljak su građani Ulcinja u poslepodnevnim časovima na ulici videli nesvakidašnji prizor. Ulicama je šetala prelepa roda. Ispostavilo se da je u pitanju prstonovana ptica koja je bila na rehabilitaciji u Sloveniji, koja se odmah nakon puštanja uputila na crnogorsko primorje.

- Radi se o prstenovanoj ptici koja je puštena na slobodu 5. septembra, blizu Bleda. Ovim putem želimo da uputimo apel svim građanima da ne uznemiravaju rodu, da joj ne prilaze i da je ne hrane, kao i da pripaze u saobraćaju ukoliko prolaze kroz Pinješ. Ptica je sada u dobrom zdrvstvenom stanju, ali se ne plaši ljudi obzirom na ranije iskustvo. Što manje kontakta sa rodom, veće su šanse da brzo poleti - poručili su iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica.

Da je ova roda krenula u obilazak primorja pre nego što odleti dalje na jug svedoče fotografije građana iz raznih delova Crne Gore, koji kažu da je i njih posetila prethodnih dana.

Usnimljena je i u Nikšiću, a stručnjaci se nadaju da će uskoro krenuti za svojima, koji su još krajem avgusta poleteli u toplije krajeve.

Video: Da li je ova ptica direktni potomak dinosaurusa?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA