≫ 

Italijanski premijer: Deda Mraz ima specijalnu dozvolu za putovanja, obećao je da će nositi masku

Konte je pokušao da uteši decu i da ih uveri da ove godine zbog korone neće ostati bez poklona

  • 1
Devojcica, Deda mraz Foto: Shutterstock

Deda Mraz nosi masku i može da putuje po svetu zahvaljujući posebnoj dozvoli, izjavio je italijanski premijer Ðuzepe Konte, u pokušaju da ublaži dečji strah da bi Deda Mraz takođe mogao biti zaključan ove godine.

- Deda Mraz me je uverio da već ima međunarodnu putnu ispravu: može da putuje svuda i deli poklone svoj deci sveta - napisao je juče Konte na Fejsbuku.

Kako Gardijan navodi, on je ogovorio na pismo očajnog petogodišnjeg Tomaza koji ga je molio da ne ograničava "Babo Natale", kako je Deda Mraz poznat u Italiji.

Konte je napisao: "Potvrdio mi je da uvek koristi masku i drži propisanu distancu da zaštiti sebe i sve koje sretne".

Zatim je predložio dečaku da ispod drveta stavi bočicu sa gelom za dezinfekciju ruku, zajedno s toplim mlekom i keksima.

Italija, prva evropska zemlja pogođena korona virusom početkom ove godine, zabeležila je porast slučajeva poslednjih nedelja i ukupno preko milion obolelih.

Nekoliko vrsta ograničenja uvedeno je širom zemlje i na lokalnom nivou, u zavisnosti od zdravstvene situacije u različitim regionima. Ali sve veći broj medicinskih radnika i političara traži strože mere, pa čak i drugo zaključavanje cele zemlje.

Bez obzira na razvoj pandemije u narednim nedeljama, ministar regionalnih poslova Frančesko Boča rekao je danas da će se Božić proslaviti samo među užim članovima porodice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA