≫ 

Potpuno drugačiji praznici ove godine: Deda Mrazevi će umesto deteta u krilu držati laptop

Na ovaj način neće biti ugroženo zdravlje dece, ali ni Deda Mrazeva

  • 3
Deda Mrazevi Printskrin: Youtube/ 5 News

Doček Božića i obilazak dece za vreme novogodišnjih praznika zbog pandemije je promenjen pa su tako okupljanja obustavljena, a Deda Mraz će u svom krilu umesto deteta držati laptop putem kog će im se obratiti.

Kako bi sve bilo uigrano i prošlo bez problema, Deda Mrazevi su u Londonu krenuli u zabavnu školu kako bi naučili korišćenje novih tehnologija i testirali kako će za vreme božičnih i novogodišnjih praznika razgovarati s decom.

Ovu edukaciju je organizovala jedna od kompanija koja se bavi dečjim događajima pa je tako odlučila da pruži nezaboravno virtuelno iskustvo i druženje dece i Deda Mrazeva.

Naime, putem Fejsbuka Deda Mrazevi će započeti virtuelne video četove, a deci će biti omogućeno da kroz taj svet tehnologije osete prave čari Božića pa će tako imati virtuelnu vožnju sankama ili se uputiti u potragu za blagom sa vilenjacima, prenosi Klix.ba.

- Nismo želeli da planiramo i rizikujemo zdravlje dece i drugih održavanjem uobičajenih božičnih događaja uživo, pogotovo tokom još jednog lokdauna koji je nastupio u Velikoj Britaniji. Na ovaj način će biti sigurna i personalizovana proslava, deca neće morati da čekaju u redu, već će imati "svog" Deda Mraza i s njim komunicirati iz udobnosti svog doma. Božić je uvek u jednu ruku vršio pritisak na roditelje, a on je ove godine još veći - kazala je Helen Nurs koja sa svojim suprugom vodi kompaniju Wonder Adventures, piše BBC.

Deda Mrazevi će morati da savladaju nove tehnologije i nauče kako da uspostave videopoziv s mališanima koji ih željno očekuju i time se uklope u novo normalno i za sada praznike proslave onlajn.

Video: Vozač Ljuba obučen kao Deda Mraz delio čokoladice putnicima 35-ice: Pomagale su mu lepe Seka Mrazice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Pera kojot

    13. novembar 2020 | 22:06

    Sve je to lepo smisljeno, sad lap top umesto deteta a onda ni lap top ni deda mraz, sve u cilju unistenja hriscanstva!

  • Rada

    14. novembar 2020 | 09:12

    Online nastava🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA