Renovirao kuhinju po principu "uradi sam": Sve izgleda potpuno drugačije za nepunih 300 evra

Renoviranje kuhinje bi, veruje mladić, koštalo još manje da je imao u dahu da plati sve. Ovako je kupovao materijale kako je imao novca

  • 12
Preuredjenje kuhinje Foto: Imgur/a/nvQqPqy

Ukoliko nemate dovoljno novca, ali imate neopisivu želju da nešto promenite u svom domu, možda bi ovaj "uradi sam" projekat mogao da vas inspiriše.

Kao što smo i ranije pisali, ljudi se sve češće odlučuju da sami renoviraju svoje domove, bez angažovanja majstora, izrade i kupovine skupih komada nameštaja. U seriji tekstova koje smo do sada objavilinaši sagovornici su sa vama rado podelili svoje ideje i iskustva.

U razgovoru za Telegraf.rs otkrili su kako su starom nameštaju davali novi sjaj, kako su učinili da im kupatilo izgleda kao novo a da nisu polupali nijednu pločicu, a bilo je i onih koji su sami, sa svojih deset prstiju, zidali kuću...

Ovoga puta, donosimo vam još jednu ideju kako možete sami da preuredite kuhinju, bez mnogo ulaganja. U slučaju ove kuhinje, vlasnika je to koštalo nešto manje od 300 evra. Činjenica, "nova" kuhinja ne izgleda kao iz časopisa, ali sigurno deluje lepše i čistije nego što je izgledala stara.

U slučaju ovog momka, razlog za renoviranje je bio jednostavan. Nije mu se svidela kuhinja koju je nasledio od prethodnog vlasnika. Ne samo što je stara, već je delovala i zapuštena. Tada je odlučio da viseće delove ofarba u belo, donje elemenete u sivo i da prefarba radnu ploču.

- Već duže vreme sam želeo nešto da uradim sa kuhinjom. Da budem iskren, želeo sam da je počupam, izbacim napolje i ugradim novu. Međutim, nikad nisam uspeo da skupim novac. Za to uvek nekako treba mnogo para. Onda sam naterao sebe da uradim sa njom nešto sa onim što imam - napisao je mladić u opisu posta na Reddit-u.

Za belu i sivu se odlučio jer je smatrao da će kuhinja delovati veće i svetlije.

- Donji delovi su tamniji jer ne može kuhinja uvek da blista, a na belom se sve vidi. Ovako je bilo praktičnije - kaže mladić koji je očigledno mislio na sve.

Na uređenje je potrošio oko 300 evra, a smatra da bi uložio i manje da je imao novac na gomili i odjednom kupio sve. Ovako je kupovao boju, šarke i kako je na nešto "naletao", usput i bez plana.

- Ugradio sam i novu česmu i kupio sam držač za krpe, u planu je da se promene i ručice, kad se bude imalo novca - kaže on.

Svestan je da bi sigurno mogla da se nađe zamerka na rad, ako bi neko zagledao svaki ćošak. Ali kaže da je ponosan s obzirom na to da je ovo radio prvi put u životu.

Za sve one koji planiraju da se upuste u ovakve majstorije ima nekoliko korisnih saveta: Prvi je da ne farbate frontove a da ih niste skinuli. Drugi je, obeležite svaku šarku i držite je uz pripadajuće šrafove, da ne bi posle bilo šta gde ide. Svaki deo dobro išmirglajte i oribajte. Veruje da je dobro svaki element dva puta premazati prajmerom pre nanošenja boje. Pre nanošenja svakog sloja preći šmirglom.

Video: 3 u 1: Kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu spakovali u jednu prostoriju i izgleda super

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Goran

    1. februar 2021 | 09:52

    Zar nemate bar nesto iz evrope? Gledamo americke gluposti. 300 eura za farbanje uuuueeee bas je uspeh

  • R9

    1. februar 2021 | 10:47

    Rado bih vam pokazao kako izgleda koktel bar od 65 kvadrata u ciji izgled (bez aparata, kase i ostalih stvari, dakle samo izgled) koji smo morali komplet da promenimo. Dakle nista nismo iskoristili iz starog lokala. Potrosili smo oko 300 000 dinara. A bar nam je dug 11 metara od hrastovine. Toalet je iznova uradjen... Ma bukvalno, gulili smo spanski zid i sve iznova radili, naravno sami, jer smo obicni ljudi, a ne neki lovatori... Naravno pozvali smo par drugara za fizikaliju, ali inace sve sami.

  • DARKO 100%

    1. februar 2021 | 10:08

    A sta ce onaj ko nezna ni sijalicu da promeni🤪kako je lako reci Uradi sam,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA