≫ 

Tri automobila voze jedan za drugim, koji je najveći? Optička iluzija dobro je namučila ljude

Iako se na prvi pogled čini da je odgovor jednostavan, istina je ipak malo drugačija

  • 2
Automobili optička iluzija Printskrin/TikTok/beatonthebeeb

Iako se na prvi pogled čini da nema ničeg neobičnog na fotografiji automobila na ulici, upravo ta optička iluzija dobro je namučila korisnike na društvenim mrežama jer ne mogu da odluče koji je najveći.

U snimku koji je objavljen na TikToku vide se tri automobila koji voze jedan za drugim uzbrdo, a gledaocima je postavljeno prosto pitanje - koje vozilo je najveće?

Na prvi pogled čini se da je i odgovor jednostavan - najveće je vozilo na vrhu brda. Međutim, ako bolje pogledate, videćete da stvari nisu baš onakve kakvim se čine.

@beatonthebeeb##opticalillusion ##opticalillusions ##mindgame ##mindgames ##perspectiveiskey♬ HEART - Pistol Shrimp

Kako se objašnjava u snimku, sva tri automobila su zapravo iste veličine, međutim, pošto prirodno pretpostavljamo da je vozilo na brdu dalje od ostalih, naš mozak ga automatski uvećava kako bi slika imala smisla.

Ukoliko ste i dalje skeptični, snimak daje i dodatno objašnjenje, pa je tako uklonjena pozadinu, a vozila su stavljena jedno pored drugog kako bi se dokazalo ne samo da su iste veličine, već je u pitanju potpuno isto vozilo, prenosi Ladbible.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dragan Milinkovic

    23. septembar 2021 | 15:02

    Ova iluzija je pogresna i netacna, sluzi tome da kao i sve ostale teorije i iluzije pomraci um obicnog coveka koji samim tim prestaje da veruje svojim culima i prihvata nebuloze sistema....

  • Nebojsa Najdanovic

    24. septembar 2021 | 08:28

    Svasta bi vam rekao ali ipak ne zelim. Sva tri vozila su razlicita i ne ispirajte ljudima mozak ! Pozdrav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA