Japanska princeza će sa suprugom živeti u jednosobnom stanu u Njujorku: Naći će i posao?

Princeza i njen muž će zajedno plaćati stanarinu, pišu mediji

  • 5
Princeza Mako

Foto: Tanjug/AP

Princeza Mako (30), koja se odrekla titule zbog ljubavi, i njen novi suprug će nakon venčanja napustiti Japan i navodno će živeti u jednosobnom stanu u Njujorku.

Mako, najstarija ćerka prestolonaslednika Fumihita i nećaka vladajućeg cara Naruhita, u utorak se u Tokiju udala za dečka sa univerziteta posle osmogodišnje veridbe.

Strogi japanski zakoni o nasleđivanju zabranjuju ženama da se popnu na tron ​i primoravaju ih da se odreknu svojih titula ako se udaju za obične ljude.

Par planira da se zajedno useli u stan u Tokiju pre nego što se presele u SAD i nastave život u Njujorku, gde njen suprug Kej Komuro radi kao advokat, prenosi Daily mail.

Mako, koja je do sada živela u rezidenciji u Tokiju i njen novi suprug planiraju da iznajme jednosoban stan koji će plaćati zajedno, preneo je japanski medij NHK.

Cena zakupa jednosobnih stanova u najtraženijim kvartovima Njujorka, kao što je Vest Vilidž na donjem Menhetnu, kreće se od 3.000 dolara do 11.000 dolara mesečno.

Mako je odbila da primi jednokratnu isplatu od oko 1,3 miliona dolara koja se obično daje ženama iz carske loze koje se udaju za obične građane u skladu sa japanskim zakonom.

Zato se sada očekuje da će princeza pronaći posao u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA