Tom Henks odbio ponudu Bezosa da leti u svemir: Svako će razumeti njegov razlog

"To, znate, košta 28 miliona dolara ili tako nešto. Meni ide dobro, Džimi, ide mi dobro… Ali neću platiti 28 miliona dolara" dodao je Henks u razgovoru sa Džimijem Kimelom, kada je gostovao u njegovoj emisiji

  • 0
Tom Henks, Tom Hanks Printskrin: Youtube/TODAY

Čuveni glumac Tom Henks rekao je gostujući u utorak u emisiji "Džimi Kimel uživo" da mu je milijarder Džef Bezos prišao pre Vilijama Šatnera i ponudio mu da leti u svemir, ali da je odbio zbog cene karte.

Kimel je upitao Henksa (65) da li je istina da ga je Bezos kontaktirao oko leta u svemir pre Šatnera, koji je prošlog meseca otišao u suboorbitu raketom njegove kompanije "Blu oridžin", prenosi CNN.

- Da, ako platim – odgovorio je Henks.

- A to, znate, košta 28 miliona dolara ili tako nešto. Meni ide dobro, Džimi, ide mi dobro… Ali neću platiti 28 miliona dolara – dodao je.

Henks je ukazao da svako može da simulira iskustvo puta u svemir.

- Možemo simulirati iskustvo odlaska u svemir upravo sada. To je 12-minutni let… Možemo to da obavimo upravo ovde na našim sedištima – rekao je glumac nakon čega je šaljivo oponašao iskustvo leta u svemir.

- Ne treba da potrošim 28 miliona dolara da to uradim. To mogu i od kuće – istakao je.

Ipak, na pitanje Kimela potvrdio je da bi otišao na let ako je besplatan.

- Uradio bih to jednom prilikom da iskusim to zadovoljstvo – pretvarajući se da sam milijarder – odgovorio je Henks.

Iako je Henks odbio Bezosovu ponudu, smatra se da je glumac na listi slavnih koji su rezervisali karte po ceni od 250.000 dolara da bude u prvom talasu svemirskog turizma kompanije “Virdžin galaktik” Ričarda Brensona, piše "Insajder".

Oko 600 ljudi iz 58 zemalja sveta je rezervisalo svoju kartu. Ranije ove godine je "Insajder" preneo da su karte "Virdžin galaktika" kupili Leonardo DiKaprio, Bred Pit, Anđelina Džoli, Rasel Brend, Ledi Gaga, Keti Peri i Džastin Biber.

Vilijam Šatner je, međutim, prihvatio Bezosovu ponudu i sa svojih 90 godina postao najstarija osoba u svemiru.

- Nadam se da se nikad neću oporaviti od ovog. Nadam se da ću uvek zadržati ovaj osećaj – rekao je u suzama nakon povratka na zemlju holivudski glumac koji je glumio Kapetana Kirka u "Zvezdanim stazama".

Video: Rusi započeli snimanje prvog filma u svemiru: Režiser i glavna glumica stigli u kosmos na set

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA