≫ 

Pronađeni ostaci "vampirice" na poljskom groblju: Sahranjena sa srpom da se ne bi vratila iz mrtvih

Praksa ovakvog sahranjivanja postala je prilično uobičajena u delovima Poljske u 17. veku gde su prijavljivana pojavljivanja vampira

  • 0
Poljska grob sahrana srp vampirica Foto-ilustracija: Shutterstock

Na poljskom groblju iz 17. veka pronađeni su ostaci "vampirice" sa srpom iznad vrata kako bi je sprečili da ustane iz groba.

Profesor Dariuš Polinski sa Univerziteta "Nikola Kopernik" predvodio je arheološko otkopavanje lokaliteta na kojem su pronađeni ostaci žene sa koju se smatralo da je vampir, prenosi Biznis insajder.

- Srp je postavljen tako da ukoliko bi preminula pokušala da ustane, odsekla bi sebi glavu - naveo je Polinski.

U 11. veku, u istorijskim spisima je zapisano da su stanovnici istočne Evrope počeli da strahuju od vampira i počeli da izvode rituale protiv njih, verujući da bi neki ljudi koji su umrli mogli da se vrate iz mrtvih kao čudovišta koja piju krv, navodi Smitsonijan magazin.

Praksa ovakvog sahranjivanja postala je prilično uobičajena u delovima Poljske u 17. veku gde su prijavljivana pojavljivanja vampira.

Drugi načini borbe protiv oživljavanja mrtvih bili su odsecanje glave ili nogu, okretanje preminulog licem ka zemlji, spaljivanje ili smrskavanje tela kamenom, ističe Polinski.

Video: Miran san za sve ljubitelje horora: Spavajte u krevetu u maniru mrtvačkog sanduka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA