Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Danko
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Građanin

    09. januar 2023 | 19:57

    Kad neko hoće da opravda svoje mišljenje onda napiše ovakav neki tekst. Po mnogim detaljima i referencama, Isusovo rođenje se smešta negde krajem oktobra ili početkom novembra. Tako da, ipak je Božić paganskog porekla.

  • Dosta zmajavanja

    09. januar 2023 | 19:11

    Jos cete da me ubedite da se ZNA da je Hrist uopste rodjen, a da se i ne spominje kada? Trebao crkvi praznik, pa ga ustanovila. Nema dalje!

  • Pera

    09. januar 2023 | 17:02

    U bibliji su rekli da su, kad se rodio, cobani bili na ispasi sa ovcama - to se u tom kraju nikako ne desava u ovo doba godine, i tamo je zima kao i kod nas. Dakle ako je Isus postojao, nije se redio u decembru. Kao i mnoge druge religije, hriscanstvo je kopiralo gomilu datuma iz starih religija koje su dosle iz vavilona i egipta - stara predanja menjaju imena likova a datumi bitnih procesa ostaju isti - 24/25 decembar je i rodjendan Horusa u Egiptu, a oni su ga uzeli od Vavilonaca. Datum kada slavimo uskrs (easter na engleskom) je rodjendan stare boginje Ishtar sto i jeste koren engleske reci easter. Religije su tu da sacuvaju neke prastare poruke i price kroz slike i rituale koje svaka religija kreira da budu bliski ljudima koji ih danas cuvaju od zaborava. Ko zna sta je na kraju prava poruka svih ti prica, jer se kroz hiljade godina promena i dodavanja detalja to odavno ostalo u nekoj magli. Mozda jednog dana to postane jasno, kad dodje to tog famoznog "otkrovenja", kad nam zabune i zablude budu smaknute sa ociju ( cinjenica jeste da danasnji "vernici" cesto slepo veruju u totalne gluposti jer je prica koja je u knjigama izmenjena i prilagodjena potrebama institucija koji je koriste kao alat za vladanje masama, a to uopste nije bila originalna ideja niti poruka onih koji su te knjige ostavili ljudima). ko prezivi, videce sta je istina i koliko smo zastranili i mislimo kako to bas tako treba. I svi su sigurni da je bas njihova verzija jedina tacna i ispravna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA