Stotine mrtvih delfina nasukano na francuskoj obali Atlantika

Ovakvi slučajevi uglavnom se događaju u februaru

  • 0
Uginuli delfin Foto: Facebook/Texas Marine Mammal Stranding Network

Stotine delfina nasukalo se na francusku obalu Atlantika i uginulo, dok je za nekoliko nedelja pronađeno gotovo 300 leševa ove zaštićene vrste.

Naučnici opservatorije Pelagis sa Univerziteta La Rošel, koji su pregledali delfine i kod nekih obavili obdukciju, napominju da su u većini slučajeva postojali tragovi koji ukazuju da su delfini uhvaćeni ribolovačkom opremom, preneo je Le Mond.

Stručnjaci opisuju trenutnu situaciju preteranog uginuća delfina kao intenzivnu i izuzetno ranu, jer su se takve epizode do sada događale uglavnom u februaru. Napominju stoga da je kada je reč o delfinima, sezona nasukavanja počela loše na francuskoj obali.

Gotovo 300 mrtvih delfina je od kraja decembra do 15. januara, pronađeno na obalama širom Biskajskog zaliva, čak i do dvadeset u nekim danima. U Finisteruje već identifikovano 27 mrtvih morskih sisara, u Morbijanu 36, u Vandeji 122, u Primorskom Šarantu 53, u Žirondi 19.

Video: Upoznajte Risovog delfina, remek delo prirode: Kakav sisar, čudan sisar, najređi na svetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA