Vreme čitanja: oko 2 min.

Medved ušao u kuću, pošteno se najeo, pa umalo pao pokušavajući da pobegne kroz prozor

Vreme čitanja: oko 2 min.

Medved iz Kolorada snimljen je u sredu kako visi sa prozora kuće u koju je provalio.

  • 0
Medved Pixabay

Radoznali medved umalo je pao sa prvog sprata kuće u koju je provalio i pošteno se najeo. Sve je snimljeno kamerom. 

Medved iz Kolorada snimljen je u sredu kako visi sa prozora kuće u koju je provalio.

Medved je kroz prozor u prizemlju ušao u kuću u Stimbout Springsu i istražio prebivalište, da bi na kraju stigao do prvog sprata.

U video koji je snimila Hajdi Hana, vidi se kako medved pokušava da pobegne iz kuće kroz prozor na spratu. Nesigurana da li će pasti na zemlju, visio je na  prozorskoj dasci, kao da razmišlja da li da skoči. Video se završava tako što se divlja životinja povlači nazad u kuću.

Medved je na kraju izašao kroz prozor u prizemlju kroz koji je ranije ušao u kuću.

Vlasnik kuće Rajan Mekfarlejn rekao je za "Fox31" da je bio na poslu kada je saznao da je medved provalio u njegovu kuću. "Zabo je kandže i otvorio prozor i ušao u kuću. Poslužio se mojim svinjskim kotletima koji su mi ostali od večere, uzeo grickalice iz ostave i oborio biljke — ništa previše ludo", rekao je Mekferlejn.

Medved je pokušao da pobegne kroz prozor na spratu jer se zaključao u primarnu spavaću sobu, rekao je Mekfarlejn. Policajac je ušao u kuću i otvorio vrata kako bi životinja mogla da ode, objasnio je on.

Prema rečima menadžera za divlje životinje Kolorado parkova i područja divljih životinja Krisa Midldorfa, medved je bio umešan u najmanje tri pokušaja provale u kuću.

"Ako medved bude uhvaćen, biće eutanaziran", rekao je Midldorf za "Steamboat Radio", dodajući da su bila "najmanje tri pokušaja da se uhvati",

"Kada medved predstavlja rizik po zdravlje i bezbednost ljudi ili se zna da je izazvao prethodne konfliktne aktivnosti, on se često eutanazira u skladu sa direktivama CPV", navodi se u saopštenju na veb-sajtu "Colorado Parks and Vildlife".

Eutanazija se često koristi za uklanjanje medveda koji su naneli telesne povrede ljudima, stoci, provalili u domove ili objekte, pokazali ponovljeno agresivno ponašanje ili su jednom pokazali agresivno ponašanje i smatra se da je neophodna eutanaziju od strane službenika za zaštitu divljih životinja.

(Telegraf.rs)

Video: Medved viđen u Novom Pazaru: Zver protrčala kroz dvorište jedne kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA