≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta se dešava sa korišćenim sapunima na kojim ima dlaka i prljavštine, iz hotela: Snimak otkrio ogavnu istinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak je objavljen prošlog meseca i na TikToku je sakupio više od 22,7 miliona pregleda. Korisnici nisu baš oduševljeni ovim saznanjem

  • 0
Sapun recikliranje Printskrin: TikTok/@scienceinsider

Korisnici na TikToku nisu baš oduševljeni nakon što su saznali šta se dešava sa sapunima koje su koristili u hotelu.

Video koji je objavio Science Insider otkrio je šta se dešava u jednoj od fabrika za recikliranje sapuna Clean the World’s, koja lomi stare sapune, dezinfikuje ih i oblikuje u nove.

Nije poznato da li je snimak nastao u centru za reciklažu u Orlandu na Floridi ili Las Vegasu u Nevadi.

"Hoteli izbacuju milione korišćenog sapuna svake nedelje. Ali ne moraju da idu u smeće. Korišćeni sapun dolazi iz hiljada hotela širom sveta, što čini oko 1,4 miliona soba", kaže se u snimku.

@scienceinsider What happens to the used soap you leave behind after your hotel stay? #Hotels #Recycling #Sustainability ♬ original sound - Science Insider

Proces počinje kada se korišćeni sapuni stave u mašinu koja se zove rafiner, koja sastruže korišćene delove i očisti svu prljavštinu i dlake koje su ostale na gornjim slojevima.

Rafiner zatim istiskuje niti nalik rezancima, koji se zatim zagrevaju i mešaju u vodi. Takođe se izbeljuju sedam ili osam minuta da bi se ubile bakterije.

Dezinfikovana serija zatim putuje do druge rafinerije pre nego što se oblikuje u pojedinačne komade sapuna kao nove.

Snimak je objavljen prošlog meseca i na TikToku je sakupio više od 22,7 miliona pregleda. Korisnici nisu baš oduševljeni ovim saznanjem.

"Donosim svoj sapun", "Jednostavnije je preći na tečni sapun u posudama zakačenim na zidovima", samo su neki od komentara čitaoca.

Ima i onih koji su ideju nazvali neverovatnom i genijalnom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA