≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački turisti krivi za rušenje 150 godina stare statue u Italiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Statua je bila procenjena je na oko 200.000 evra

  • 1
turistički vodič, mapa foto: pixabay.com

Grupa mladih nemačkih turista, koji su u vili u severnoj Italiji pozirali za fotografije kako bi ih objavili na društvenim mrežama, optužena je za rušenje vredne statue, rekao je danas menadžer vile Alceo u gradu Viđiju.

Naveo je da su se dvojica iz grupe popela u fontanu da zagrle statuu "Domina", rad umetnika Enrika Butija, dok su je drugi gurali štapom pre nego što je skulptura visoka 1,70 metara pala na zemlju, preneo je Rojters.

Menadžer Vile Bruno Golferini je rekao da je uložio žalbu lokalnoj policiji protiv svih 17 nemačkih turista, koji su bili u grupi koja je iznajmila vilu.

Oni su napustili Italiju nakon incidenta u ponedeljak, a sve su snimile nadzorne kamere vile.

Statua je bila stara oko 150 godina i procenjena je na oko 200.000 evra, naveo je Golferini, rekavši da će biti teško da je poprave zbog dodatnog oštećenja pločica u fontani.

"Domina je na neki način bila žena koja je štitila vilu", rekao je on i dodao da "nažalost postoje neznalice koji rade takve stvari".

Agencija podseća da se u junu podigla javnost u Italiji, kada je turista iz Engleske na društvenim mrežama uslikan kako žvrlja grafit "Ivan + Hejli 23" na zidu Koloseuma u ​​Rimu.

(Telegraf.rs)

Video: Veneciji preti suša? Gondole i čamci nasukani u kanalima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • I treba to

    3. avgust 2023 | 19:24

    Italijanskim nacistima oni su to zasluzili gori su od svaba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA