Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od najvećih pljački u istoriji Los Anđelesa: Na Uskrs ukradeno 30 miliona dolara

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Federalni istražni biro (FBI) učestvovaće u istrazi s policijom

  • 0
Dolar, dolari Foto: Tanjug/AP

Oko 30 miliona dolara ukradeno je iz objekta za skladištenje novca u jednoj od najvećih pljački u istoriji Los Anđelesa.

Lopovi su obili krov zdanja kroz koji su ušli u nedelju uveče, a pljačka je otkrivena dan kasnije pošto je sef otvoren, prenosi Skaj njuz.

I dalje nije jasno kako su lopovi izbegli da uključe alarm u ovom objektu u kojem se, kako je navela komandirka policije Elejn Morales, čuva novac lokalnih preduzeća doline San Fernando.

Vrlo malo ljudi je znalo za velike količine gotovine koje se tamo čuvaju, javlja LA Tajms.

Federalni istražni biro (FBI) učestvovaće u istrazi sa policijom, a pretpostavlja se da je veče Uskrsa izabrano kako bi se izbegla pažnja iz okolnih preduzeća.

Ovaj detalj povlači paralele sa zloglasnom pljačkom u Haton Gardenu u Londonu, koja se takođe dogodila tokom uskršnjeg vikenda 2015. godine - očigledno da bi se izbeglo otkrivanje pošto su obližnja preduzeća bila zatvorena.

Krađa u Los Anđelesu dolazi oko dve godine pošto su 22 vrećice dragog kamenja i drugih dragocenosti u vrednosti do 100 miliona dolara ukradene iz kamiona oko 40 milja severno od grada.

Lopovi su napali kada je jedan od naoružanih vozača spavao, a drugi uzimao hranu na benzinskoj pumpi. Nikada nisu uhvaćeni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ukrao čoveku kola ispred nosa: Da li je ovo krađa veka?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA