≫ 

KAKO JE NEMANJA GRADIO STUDENICU: Slika koju niste videli, a koja dočarava atmosferu u Raškoj krajem XII veka (FOTO)

 ≫ 

Veliki župan Stefan Nemanja, odnosno Sveti Simeon Mirotočivi, završio je prvu fazu gradnje Studenice 1196. godine, iste one u kojoj je na Državnom saboru u Rasu predao presto svom srednjem sinu, budućem Stefanu Prvovenčanom. Danas se u njoj nalaze njegove mošti

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • M.K.

    19. septembar 2017 | 17:17

    Spalili su ga zivotinje 😞😔 slava bogu i svetom savu njega najvise volim👼💝

  • Ocajno pero

    18. septembar 2017 | 15:17

    Da, mnogo toga o nasoj pravoj istoriji ne znamo zahvaljujuci dupe liscima koji su uvek imali zelju i potrebu da se nekom dodvoravaju. Tako smo dosli do toga da nam Nemci pisu istoriju koju danas ucim. Mnogi su doktorirali na njoj pa je tako strasno brane kao da im je poslednje u zivotu iako artifakti i istorijska dokumenta drugacije ukazuju na istoriju. Izmedju ostalog malo je verovatno prema istorijskim i crkvenim dokumentima da je Sv. Sava spaljen na Vracaru. Zamislite koliki je Beograd tada bio kada se prostirao Kalemegdan i okolina, danasnji Dorcol uglavnom. Tasmajdan je bio dalje predgradje, a Vracar ni u primisli. Tu su bile njive, suma i ko zna sta jos?? Zamislite da su sad bas tu dosli Turci i doneli Sv.Savu da spale. Koji bi to efekat bio, a okupator neki svoj cin koji odluci da uradi obicno to cini pred masama da bi ih zastrasio. Po nekim izvorima dokumentima Sv. Sava je odnet u Rusiju. Da li je tako na nasoj crkvi i istoricarima je da iztraze i ukazu na pravu istinu. Nadam se da hoce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA