≫ 

Kako je Čiča Draža pisao latinicom (FOTO)

 ≫ 

Uz sve poznate činjenice o njegovom pokretu i aktivnostima tokom Prvog i Drugog svetskog rata, malo je poznato da je Čiča osim na ćirilici, po potrebi pisao i latiničnim pismom

Komentari

  • don

    22. mart 2018 | 14:58

    zanimljivo da vecina serva danas pise latinicom.pa ce za nekoliko godina da pišu da je to pismo serva od pre rođenja hrista. kad smo ono dobili prvi rečnik,ko je zapravo osoba s turskim fesom koja je prepisala hrvatski i zasto vise niko ne pise cirilicom?

    • 22. mart 2018 | 15:55

      Milojko

      @don

      Da nije pravih Srba,vi zapadni Srbi bi i dan danas bili nepismeni.A to sto vi zapadni Srbi znate samo latinicu,dokazuje da ste polupismeni.

    • 22. mart 2018 | 17:45

      Алекса

      @don

      Фратар Илија Ивић написао је књигу "Доле школе" у којој је навео зашто не треба да се одређене расе, нације и друштвене групе описмене и школују. На твом пример се то доказује. То што си обучен да пишеш не значи и да си паметан, образован и вицкаст како умишљаш да јеси. Сваки народ има име у множини тако да твоја инсинуација да име Србин потиче од латинске речи сервус, серви што озбачава роба је идиотизам, јер множина робови каже се ациес, ациес. Друго грчки написи срвои за Србе је са в јер у грчком непостоји слово б. Полуписмени и необразовани како ти нису рекли да у латинском постоји реч сербаторум што значи ризничар, чувар царске благајне - фискуса? Од сербаторума из латинског данас се сачувала реч сербатојо резервоар у латинским језицима. Кажеш неки са фесом украо хрватски? Хрватски језик је мртав језик и данашњи Хрвати, сем малог дела Загораца га не разуме. Пишеш о ћирилици и латиници? Осам хрватских писама Мађарима, једина документа сачувана од Хрвата из раног средњег века писана су на српском и ћирилицом. Зар угласта глагољица није хрватско писмо, а не латиница? Зар нису биле буне за народни језик и писмо? Бејаху у вашој повИЈести, а то писмо бејаше глагољица угласта, а не латиница. Што се тиче феса и Турака о њима дични хрватски синови кажу " муслимани су најчистија пасмина хрватска" Старчевић др Анте, или " муслимани су хрватско свИЈеће, најчистији синови хрватскога народа" како каже Павелић др Анте поглавник НДХ. Необразовани узми речник и провери наводе за стране речи, а наводе знаш јер би било срамота да Србин зна боље од Рвата шта су Рвати говорили о сЈеби.

  • DARKO 100%

    22. mart 2018 | 09:21

    A ko je ovo objavio ,iz kog izvora je ovo pismo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA