≫ 

Za trpezom Nemanjića (1. deo): Kakav crni pasulj, kakvi paprika i krompir! Evo šta su stvarno jeli srednjovekovni Srbi!

 ≫ 

Mnoge zablude vladaju o našoj nacionalnoj kuhinji, od one da je knez Lazar služio prebranac i papriku tokom Kneževe večere do toga da je upliv stranih uticaja došao tek s Turcima. Možda je kucnuo čas da vratimo točak unazad, a da bismo to učinili moramo prvo odgovoriti na pitanje, šta su Srbi zapravo jeli u srednjem veku

Komentari

  • Рафа

    26. oktobar 2018 | 16:13

    Добар чланак.Тако је земље ,житарице,воће и орашчасто су главни састојци исхране.Од меса риба ,ређе живина и још ређе свињско.Грешка је са шећером било га је мало у Азији где је већином гледано на њега лоше.У Европи било скупо веома и само богати могли имати.Тек 18 век ш.трска а 19 ш.репа проналазак технологије за индустријску прераду полако почиње да буде доступан.Жеља је била да се замени мед јер су рачунали да може се производи у изобиљу.

  • Keljo

    26. oktobar 2018 | 15:04

    Koliko vidim jeli bolje no ja sada

  • Jeretik

    26. oktobar 2018 | 12:29

    Ili sto bi danasnji statisticari " izracunali " , srpska sirotinja je u proseku najvise jela , veprovinu , srnetinu , prepelicje i pacje meso ...

  • Nensi

    26. oktobar 2018 | 12:21

    Odličan tekst, samo nastavite sa objavljivanjem bravo!!!

  • Fil

    26. oktobar 2018 | 12:09

    Dobar tekst.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA