≫ 

Petar je bio sin bogataša, a Stana siromašno vanbračno dete: Branili su im da se venčaju, pa su zajedno skočili u bunar i ostavili strašno pismo

Petar je bio sin bogatih roditelja, a Stana sirotica i vanbračno dete

  • 13

Na današnji dan pre 80 godina dogodila se tragična ljubavna priča dvoje mladih ljudi iz Kotora, Petra i Stane Vlahović, koji su zbog roditeljskog neodobravanja da krunišu vezu brakom, zajedno izvršili samoubistvo.

Ovaj mladi bračni par je krenuo u život pod vrlo teškim okolnostima. Petar je bio sin bogatih roditelja, a Stana sirotica i vanbračno dete. Zbog toga je Petrov otac bio protivnik njihovog braka, piše list Pravda na današnji dan pre 80 godina.

Međutim, Petar nije poslušao svog oca i venčao se sa Stanom. Tada ga je otac oterao iz kuće i isključio ga iz testamenta.

Tekst ljubavnoj tragediji dvoje mladih iz lista Pravda Foto: Pravda

Usledili su teški dani za ovo dvoje mladih ljudi. Kako Pravda prenosi, Petar je bio zaposlen, ali zarada nije bila dovoljna za život. Tada su Stana i Petar rešili da okončaju svoje živote.

Pored starog bunara u blizini njihove kuće ostavili su kapute i na njima pismo.

Kada su seljaci našli odeću i pismo, odmah su obavestili vlasti. Iz bunara su izvađeni leševi Petra i Stane vezani kanapom za kamen.

U pismu je pisalo: "Mi smo se voleli i zato zajedno odlazimo u smrt. Za našu smrt nikoga ne krivimo. Naša tela leže na dnu bunara. Petar i Stana."

VIDEO: Dvostruko samoubistvo, bračni par skočio sa zgrade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zoka

    6. april 2019 | 14:35

    Sta reci? Zalosno. Ako je devojka dobra i postena nije bitno sto je siromasna. Roditelji ne gledajte materijalnu stranu vec vrednost osobe i nasa deca ce bitu srecna. Samo da ne donese "miraz"necije dete.

  • Јасмина

    6. april 2019 | 15:59

    Моја је једина жеља да ми деца нађу брачног пара са којим ће имати заједнички језик,узајамно поштовање и уважавање....Ако тога нема џабе сво богатство света....

  • Milena

    6. april 2019 | 17:45

    Na danasnji dan prije 80 godina, kada su dvoje mladih, koji su se zavolili a nisu imali podrsku od oca mladozenjinog, ubili se na uzasan nacin, napisano je Cirilicom. Neka pocivaju u miru i vjecna im slava. Svi mi bismo volili najboljeg momka, djevojku za nase rodjene, ali Bog odredjuje drugacije i mi postajemo razocarani i tuzni. Njihova sudbina medju mnogim, neka posluzi kao primjer danasnjoj i buducoj omladini. Nase je ono sto nam Bog odredi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA