Da Nemci nisu napravili dve greške, promenili bi tok Drugog svetskog rata: Jedna bitka bila ključna

Istraživači su napravili kompjuterski model i simulirali bitku 1940. godine, koja je u velikoj meri odredila dalji tok Drugog svetskog rata

Komentari

 • Раднаскела

  Геринг изгледа као Тилетов брат близанац...Изгледа да их је исти татко правио.

 • Van

  Verovatno bi za sve posledice u Engleskom kraljevstvu danas bili okrivljeni srbi. Sobzirom da su Englezi poreklom Anglosaksonci, tj,nemci tako da su to bili međurodbinski obračuni.

 • Miloš

  Dejli mejl se izlupetao teško. Saveznika sa zapada ukupno je poginulo 700.000 da nije bilo crvene armije bilo bi drugačije. Jedino šta su uradili englezi protiv nemaca je to što su uvukli Jugoslaviju u rat.

  • Sirogoj

   @Miloš

   Englezi su odličnom taktikom i kvalitetnom tehnikom držali rat protiv Nemaca na zapadu Evrope ( bitka za Britaniju) i u severnoj Africi, a isto tako su koordinisali partizanske pokrete u Francuskoj, Poljskoj, Čehoslovačkoj, Jugoslaviji, Grčkoj... prvo sami, a kasnije uz veliku pomoć SAD. Sovjeti su se odlučnije umešali u evropski rat tek početkom 1944.godine. Neosporna činjenica je da ni Engleska, ni SAD, a ni SSSR ne bi mogli ( niti jesu) sami da pobede Nemačku, već samo u koordinisanoj akciji.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima