• 1

U Zmajevom trouglu brodovi nestaju, najpoznatija priča je iz '52: Nauka ima objašnjenje jezivog mita

*Đavolje more je nadaleko poznato po lošem *Zmajev trougao leži tačno nasuprot Bermudskog trougla

  • 1
Japanska obala, Pacifik, Tihi okean mapa

Foto: Google map

Postoje priče kako je veliki mongolski vođa Kublaj-kan pokušao da napadne Japan još u 13. veku, ali da je izgubio 40.000 ljudi upravo u zmajevom trouglu. Đavolje more (japanski Ma-no Umi), poznatije i po imenu Zmajev trougao, područje je u Tihom okeanu oko japanske obale i ostrva Ogasavara koje uključuje dobar deo Filipinskog mora. Leži tačno nasuprot Bermudskog trougla, pa se smatra njegovim tihookeanskim pandanom. Povrh svega, i u tom području zabeležene su aktivnosti koje se teško mogu objasniti, prenosi punkufer.hr.

Pre nekoliko hiljada godina Kinezi su verovali da u tom moru živi monumentalni zmaj koji vuče brodove prema dnu kako bi nahranio svoju glad. Ne čudi stoga što nestanak brodova u Vražjem moru danas mnogi pripisuju tom mitskom biću. Postoje priče o tome kako je veliki mongolski vođa Kublaj-kan pokušao da napadne Japan još u 13. veku, ali da je tragično izgubio 40.000 ljudi.

Dragon Triangle

Foto: Wikipedia/Emok, Onhigan

Tokom 19. veka mnogi su moreplovci prijavljivali nenadano pojavljivanje misteriozne dame na svojim jedrenjacima. Ipak, najpoznatija priča datira iz 1952. godine, kada je u mesecu septembru nestao istraživački brod Kaio Maru beoj 5, sa celom posadom od 31 osobe. Istraživači su ispitivali aktivnost podvodnog vulkana, ali se nikad nisu vratili kući. Prema natpisima iz 1989. godine u knjizi ”The Dragon’s Triangle”, japanska je vojska od 1952. godine do 1954. godine na ovom području izgubila pet brodova s oko 700 osoba, zbog čega ga je Japansko ministarstvo pomorstva i ribolova proglasilo opasnim na sredini prošlog stoleća.

Dragon Triangle

Foto: Wikipedia/Emok, Onhigan

Šta se s nestalim ljudima i brodovima uistinu dogodilo, nikad nije u potpunosti razjašnjeno, kao i u slučaju Bermudskog trougla. Nauka tvrdi da u pitanju nije paranormalna aktivnost, već postojanje zarobljenih količina opasnih plinova na morskom dnu. Tačnije, reč je o nalazištima metanskog klatrata koji na temperaturi višoj od 18 Celzijusovih stepeni mogu izazvati zapanjujuću eksploziju i potopiti brodove bez ikakvih ostataka i dokaza.

Video: Istina više nije negde tamo: Vanzemaljci postoje, potvrdio Pentagon i objavio snimke NLO

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    POMORCI PRICAJU DA POSTOJE I TALASI OD PREKO 30 METARA KOJI SE POJAVE IZNENADA KAO STENA -ZID ISPRED BRODA NA OKEANIMA!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima