Pre 60 godina počela je Kubanska kriza: Svet je tada bio najbliži nuklearnom ratu, da li se istorija ponavlja?

Uprkos kratkom vremenskom okviru, Kubanska raketna kriza ostaje odlučujući momenat u američkoj nacionalnoj bezbednosti i pripremi za nuklearni rat. Konfrontacija se često smatra najbližom eskalacijom Hladnog rata u nuklearni rat punih razmera

Komentari

  • Nikolas

    16. oktobar 2022 | 10:21

    ONDA SU TO URADILI SOVJETI A SADA TO RADE AMERI I SADA JE OPASNIJE JER NATO I AMERI VODE RAT U UKRAJINI PROTIV RUSIJE !!! NATO AGRESORI TIME IZAZIVAJU NUKLEARNI RAT !!!!

    • 16. oktobar 2022 | 11:09

      Bane

      @Nikolas

      Upadneš kod komšije na imanje, i dobiješ batine, i onda ti neko kriv? Nigde logike što lupaš.

    • 16. oktobar 2022 | 15:51

      Posmatrač

      @Nikolas

      I onda su Ameri izazvali celu krizu a ne Rusi. NAMESTILI SU NUKLEARNO ORUŽJE u TURSKOJ i za Ameriku je to bilo u redu. Kada su Rusi kao odgovor postavili svoje nuklearne rakete na KUBU, onda to za Ameriku niije bilo u redu. Tako je i danas. Amerika se širi po celom svetu sa svijim NATO "patentom" na koji su "pali" većina političara iz Evrope. Sada je Amerika htela da se sa Natom proširi do same granice sa Rusijom (i naravno tamo postavi svoje "odbrambeno" nuklearno oružje i za Ameiku je to bilo u redu. Za putina to nije bilo u redu. Da se ne lažemo i zavaravamo. Ameika je ovaj sukob u Ukrajini ISPROVOCIRALA (prefidno kao što takve sukobe izazivaju po celom svetu), to im je specijalitet. Žalosno je što je iz svega nastao ovakav sukob gde ginu ljudi koje niko nije pitao ništa. A sa forsiranim dopremanjem oružja u Ukrajinu "pomažu" da ovaj sukob potraje mnogo duže. Meni nie jasno da niko od evropskih političra nema m...a da Americi otkaže "gostoprimstvo" u Evropi i "zamoli" ih da idu kući. Ceo svet bi im bio zahvalan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA