Vatikan zamrznuo više od dva miliona evra sumnjivog novca: Papa Franja vodi borbu protiv pranja novca u Svetoj stolici

Prema njegovim rečima, istraga se vodi u 17 slučajeva za koje se sumnja da su bile finansijske malverzacije

  • 8

Vatikan je zamrznuo više od dva miliona evra sumnjivog porekla prošle godine u okviru borbe koju je papa Franja objavio protiv pranja novca u Svetoj stolici, saopštio je vatikanski glavni tužilac Ðan Pjero Milano.

Rusija će do kraja godine isplatiti ceo sovjetski dug, a poslednji deo sleduje jednom našem susedu

Milano, čija titula glasi "promoter pravde" rekao je da zamrznuti novac - oko 2,1 miliona dolara deo ukupne sume od oko 13 miliona evra koliko je zamrznuto između 2013. i 2016. godine.

Prema njegovim rečima, istraga se vodi u 17 slučajeva za koje se sumnja da su bile finansijske malverzacije, prenosi AFP.

Prošle godine je Agencija za finansijsko informisanje Vatikana saopštila da je zatvorila skoro 5.000 sumnjivih računa u okviru trogodišnje istrage poslovanja Vatikanske banke.

Agenciju je osnovao 2010. godine tadašnji papa Benedikt XVI kako bi se finansijske institucije Vatikana uskladile sa međunarodnim standardima, a sve sa ciljem da se smanji rizik zloupotrebe računa u sumnjive svrhe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poljska

    18. februar 2017 | 23:32

    Svaka čast. Prosto ne mogu da verujem da je za Papu izabran normalan čovek. Samo da ga oni starosedeoci oko njega ne pokvare.

  • Тутор

    19. februar 2017 | 09:41

    То је легло лоповлука, а Франциско је дошао у задњи час.

  • Platon

    19. februar 2017 | 08:18

    Vatikan, drzava zavere! Najbolje je opisao Dzon Kornvel ZAVERA U VATIKANU, knjiga izdana 1992. Kornvel je pozvan u Vatikan da bi obelodanio "prirodnu smrt" Pape Jovana prvog. Otkrio je mnogo cega: "skriveno mesto" banke, pranje novca ali nije mogao potvrditi da je papa Jovan umro prirodnom smrcu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA