TESLINIH 100 DINARA u najpoznatijoj zalagaonici na svetu u Las Vegasu!

Novčanica sa likom Nikole Tesle našla je počasno mesto u izlogu zalagaonice Gold & Silver Pawn Shop u širem centru Las Vegasa u Nevadi, koju posećuju turisti iz celog sveta

  • 13

Sigurni smo da je svako od vas gledao Histori kanal (History Channel) i porodicu koja je vlasnik zalagaonice "Pawn Stars", a čije poslovanje je tema rijaliti programa. Uglavnom, u pitanju je jedna od najpoznatijih zalagaonica u Las Vegasu čiji rad kamera beleži konstantno i prenosi ih na male ekrane. Upravo u izlogu te radnje nalazi se i srpskih 100 dinara, novčanica sa likom Nikole Tesle.

Ova zalagaonica se nalazi u širem centru Las Vegasa i predstavlja jednu sebi svojstvenu turističku atrakciju koju posećuju turisti iz celog sveta. Ona je muzej svoj vrste i sadrži najrazličitije stvari tako da svaki kupac može da nađe proizvod za sebe.

- Tamo možete pronaći gitaru Džimija Hendriksa, original skafander astronauta, kao i originalne slike Pikasa i Rembranta - objašnjava Novosađanin koji je trenutno na poslovnom putu u Las Vegasu.

On je jednom prilikom posetio ovu radnju u nameri da im pokloni novčanicu od 100 dinara sa likom Nikole Tesle. Ovaj postupak ih je iznenadio jer Novosađanin nije želeo ništa zauzvrat.

Foto: Wikipedia/DIREKTOR Foto: Wikipedia/DIREKTOR

- Oni su bili oduševljeni ovim poklonom, a novčanica je našla počasno mestu u izlogu, pokraj originalne knjige Marka Tvena i kovanih novčića za kolekcionare čija vrednost dostiže neverovatnih 20.000 dolara - rekao je naš izvor.

Novosađanin je naglasio da u Americi kao i u zalagaonici izuzetno poštuju i cene Nikolu Teslu, kao i njegovo stvaralaštvo.

Ono što je zanimljivo je da naši ljudi prodaju stare novčanice za 5 do čak 35 dolara na E-bay, dok ovom svetskom putniku novčanica od 100 dinara služi kao vizit-karta koju deli poštovaocima Srbije i Nikole Tesle. Na njegovu radost, svi se uvek pozitivno iznenade i oduševe poklonom.

(A. Đokić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Deonisious

    2. februar 2015 | 17:32

    Ironija je kada ne mozes sa 100 dinara da platis struju,a pritom na 100 dinara lik Nikole Tesle.

  • annex

    2. februar 2015 | 21:47

    Vlasnik randnje je veliki obozavatelj Tesle.

  • FEX

    2. februar 2015 | 21:03

    Možda je trebao da im ponudi da kažu sami koliko misle da vredi,ako misle da ne vredi ništa u redu. Svejedno dobra reklama za Srbiju,novčanica u izlogu popularne radnje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA