Evo zašto treba da se šetate po kancelariji

Ako ste nekad primetili nekoga da se zamišljeno šeta po sobi, kancelariji ili hodnicima, znajte da to ne rade bez razloga. Naučnici su dokazali da hodanje pomaže kreativnom razmišljanju

  • 0

Eksperimenti obavljeni u Americi na Santa Klara univerzitetu sugerišu da hodanje može da podstakne kreativno razmišljanje.

Nekoliko desetina univerzitetskih studenata podvrgnuto je nizu testova dok su bili u sedećem položaju i dok su hodali po pokretnoj traci. Pokazalo se da je hodanje bilo povezano s poboljšanjima u pogledu kreativnog razmišljanja, odnosno u situacijama u kojima je bilo moguće ponuditi više rešenja za neki problem.

Nasuprot tome, ispitanici su u sedećem položaju bili efikasniji prilikom rešavanja problema koji su imali samo jedno rešenje. Naučnici nisu utvrdili zbog čega hodanje može da doprinese kreativnosti i planiraju dodatna istraživanja da bi utvrdili mogu li i druge telesne aktivnosti niskog intenziteta da imaju sličan efekat na um.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA