Proverite da li ste zaista lepi! (FOTO)

Svi vam kažu da ste lepi, ali vi jednostavno nemate dovoljno samopouzdanja? Konačno postoji način da saznate kako zaista izgledate drugima

  • 6

Naučnici su napravili program za koji tvrde da vam tačno može reći koliko ste lepi i to na osnovu simetričnosti vašeg lica.

Sajt Anaface (skraćenica od "analyse face" – analiza lica), omogućava korisnicima da upload-uju sopstvenu fotografiju, koju program zatim analizira.

On to čini na osnovu 17 tačaka koje treba da rasporedite na razne tačke lica – čelo, vrhove ušiju, uglove usana i slično – kako bi imao referentne tačke za ocenu vaših crta lica.

- Algoritam je zasnovan na kombinaciji neoklasičnih mera lepote, temeljnom istraživanju i statističkoj analizi - kaže tvorac Anaface Brajan Koli.

Umetnici i arhitekte još od renesanse pokušavaju da "mere" lepotu kroz matematičke proporcije. Od nedavno, poznato je da simetrija igra važnu ulogu u tome koliko nam lica nekih ljudi deluju atraktivno ili ne.

(Telegraf.rs / Izvor: Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nidje veze

    2. maj 2014 | 00:07

    E i to me zabole oni ce da mi kazu da li sam lep kome si lep lep si upravo zbog svojih nedostataka a simetrije ostavite robotima

  • Miki

    2. maj 2014 | 00:05

    Cista laz da se uzme biometriski otisak lica da mogu lakase da vas prate, i da vas ubace u bazu podataka jer je vec najavljeno da ce svaka kamera moci dok hodate ulicom da vas registruje pomocu simetrije lica.

  • &

    2. maj 2014 | 00:25

    Ja nisam lijepa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA