Da li biste se i vi podvrgli vampirskoj terapiji?

Verovali ili ne, injekcije krvi ne samo da vraćaju mladost i lepotu, već mogu da sačuvaju i našu pamet!

  • 6

Mnoge holivudske, ali i srpske dame podvrgavaju se tretmanima lepote koji podrazumevaju da im se u lice ubrizgava krv. Međutim, ova bizarna "vampirska" metoda mogla bi da bude korisna ne samo za dobar izgled, već i za naš um.

Naučnici tvrde da bi redovne injekcije krvi mladih osoba mogle da predstavljaju pravi pravcati eliksir mladosti. Pored toga što vampirska terapija ima fantastično dejstvo na lepotu i zategnutost kože, životna tečnost čuva naše mentalne sposobnosti.

Naučnici sa univerziteta Stenford, Harvard i UCL sproveli su seriju testova na ostarelim miševima i pokazalo se da krv mladih životinja sadrži prirodne hemikalije koje usporavaju proces starenja mozga, srca, mišića i ostalih organa.

Životinjama koje su primile krv svojih mlađih srodnika čak se povratilo i starenjem oštećeno čulo mirisa, a sve zadatke su obavljale daleko brže i bolje od svojih vršnjaka.

- Mladom krvlju uspeli smo da, poput baterije, napunimo ostarele mozgove. Ovim istraživanjem opovrgli smo dosadanšnje verovanje je neke moždane funkcije, oštećene vremenom, nemoguće popraviti – rekao je jedan od istraživača Toni Vajs-Kori.

S obzirom na tako sjajne rezultate, stručnjaci su spremni da započnu sa kliničkim istraživanjima na starijim ljudima, posebno onima koji su u opasnosti da obole od Alchajmerove bolesti i drugih tipova demencije, jer veruju da bi krvne injekcije mogle da spreče ova oboljenja mozga.

- Drakulina sposobnost da nakon ispijanja ljudske krvi postaje sve snažniji iz današnje perspektive izgleda smešna. U krvi se nalaze lekovite supstance koje mogu da da podmlade mozak čak i nama običnim smrtnicima – rekao je profesor Kris Mejson, specijalista regenerativne medicine na engleskom UCL-u.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    5. maj 2014 | 16:59

    Posto sam vampir nekih 100 i vise godina! Ova vest me veoma raduje, jer ce konacno svet razumeti nas!!! A mozda i legalizovati...a ako nas krene organizujemo i paradu vampirizma!!! Pravda za Vampire!!!!!!

  • Bojanica

    5. maj 2014 | 15:30

    Svidja mi se

  • Nex

    6. maj 2014 | 06:06

    To nešto kao zamena ulja na kolima? :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA