Evo kako da što lakše preživite bikini-depilaciju (GIF)

Neophodna je za lepotu, ali svakako nije najprijatnija stvar na svetu - ipak, postoji nekoliko trikova koji mogu da vam olakšaju mučno iskustvo depilacije venerinog brega

  • 0

Redovnom depilacijom koren dlačica slabi pa su i tretmani sve manje bolni. Depilaciju bikini zone najbolje je izbegavati nedelju dana pre menstruacije.

Depilaciju bikini zone često prate urasle dlake, a kozmetičari tvrde da se redovnom depilacijom voskom rizik od ovih bolnih bubuljica smanjuje. Brijače je bolje da zaobiđete, zato što mogu da iziritiraju kožu i uzrokuju infekcije, naročito ako su oštrice tupe.

Takođe, treba izbegavati preuzak donji veš, posebno nekoliko dana nakon depilacije. On pritiska dlačice što može da promeni njihov smer rasta.

Koliko treba pričekati između svakog tretmana?

Bikini zonu treba depilirati na tri do šest nedelja, ali treba početi i nekoliko meseci pre leta. Dlačice će s vremenom zbog korišćenja voska oslabiti pa će se i razmak između svakog tretmana produžiti.

Nije preporučljivo ići na plažu, ali ako ne možete da odolite, depilirano područje namažite kremom sa zaštitnim faktorom kako bi se sprečilo crvenilo i upala.

depilac

Kako sprečiti lomljenje dlačica u korenu?

Da bi depilacija bila uspešna, treba pripremiti područje. Ako je koža suva, dlačice je teško ukloniti jer se lome u korenu.

Koži je zato potrebna voda koja će sprečiti isušivanje, a nekoliko dana pre same depilacije preporučuje se bikini zonu mazati hidratantnom kremom. To će pomoći u boljem zadržavanju vlage, omekšaće kožu i samim time olakšati uklanjanje dlačica.

friends-waxing-o (1)

Kako da sprečite bol?

Depilacija bikini zone može biti jako bolna, ali ako se redovno održava s vremenom će zbog slabljenja korena dlačica biti manje neprijatna. Osim toga, pre depilacije ne preporučuje se alkohol jer zateže pore i otežava uklanjanje dlačica.

Ona je najbolnija za vreme PMS-a jer su žene tada najosetljivije na bol. Zato se depilacija ne preporučuje nedelju dana pre menstruacije, piše Jezabel.

giphy

Kako umiriti kožu nakon depilacije?

Bol od depilacije voskom ublažiće hladni oblozi koje treba staviti na bikini zonu. To će suziti pore i smanjiti upalu. Nakon toga kožu valja nahraniti hidratantnom kremom.

Dan do dva posle depilacije najbolje je nositi lepršavu odeću kako bi se smanjio pritisak na osetljivo područje i sprečila iritacija.

8d0HZ1W

Kako sprečiti svrab?

Nakon depilacije može da se javi svrab koji najčešće uzrokuje sintetički vosak. Bolji izbor je prirodni vosak koji se zagreje dok ne dostigne temperaturu kao i telo pa se zatim nanosi na kožu. To će spečiti svrab i peckanje.

svrab

Na šta sve treba paziti u salonu za depilaciju?

Kod depilacije u salonu važno je da je vosak pripremljen posebno za svakog klijenta odnosno da se ne koristi isti jer raste rizik od infekcija. Takođe, alati koje kozmetičarka koristi moraju biti dezinfikovani ili po mogućnosti novi.

bend and snap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA