Četiri signala da ćete dobiti infarkt

Velika je zabluda da srčani udar pogađa ljude kao “grom iz vedra neba". Štaviše, danima, nedeljama, pa čak i mesecima naše telo šalje poruke upozorenja koje bi trebalo ozbiljno shvatiti

  • 8

Nažalost, u trenutku kada osoba shvati da je počeo srčani udar, moglo bi biti već kasno da se spreči smrtni ishod ili trajno oštećenje srca.

Takozvani "tihi" srčani napad, sa znakovima i simptomima koji su umereni ili deluju totalno nepovezani sa srcem dugo su zabrinjavali kardiovaskularnog eksperta dr Čonsija Krandala.

Zato, on je napravio listu četiri zlokobna upozoravajuća simptoma infarkta na koja treba posebno obratiti pažnju.

1. Bol u grudima, iako svaki bol u grudima ne mora da znači i srčani udar. Može se osetiti i bol u vratu, rukama, leđima, čak i vilici.

2. Znojenje i mučnina

3. Problemi s disanjem

4. Problemi sa želucem

Statistike pokazuju jasnu vezu između odlaganja lečenja simptoma srčanog udara i smrti ili oboljenja. Zbog toga je veoma važno slušati simptome i znati da prepoznate šta vaše srce želi da vam kaže.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • g g m

    12. maj 2014 | 16:14

    u januaru sam prvi puta otisla doktoru zbog srcanih problema jos niko nije uspostavio nikakvu dijagnozu nikakve tablete ni ista slicno ne trosim samo me salju od interniste do kardiologa i tako sve u krug pa nek mi onda neko kaze svaka bolest je izljeciva ako se dodje na vrijeme a doktori te 'zavlace pa zavlace'jbs doktore

  • alexa

    12. maj 2014 | 13:05

    I sta da preduzmemo?!? Imao sam slicne simptome i kad odem kod doktora nacekam se i kaze nije nista a cak i u urgentnom imao sam problem sa disanjem tj gusenjem, povracanjem i bol u grudima a oni kazu bice dobro zviznu inekciju i sve ok po njihovom vise i ne idem pokusavam sam da zivim zdravije bez stresa doduse jako tesko :-) ishranu promenio i tri obroka obavezno na vreme i vecernje setnje od 5 do 10 km zavisi od vremenskih prilika a od doktora slaba vajda placao itd i dalje su nezainteresovani za rad! Cast izuzetcima ali voleo bih jednog da sretnem pa i da platim a da svoj posao radi kako treba i strucno a ne ja da izigravam doktora

  • Moxiiiiiiiiiiiii

    13. maj 2014 | 00:13

    Jbt sve to imam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA