Ovih dana je psovanje sasvim opravdano!

Nedavno rađena istraživanja pokazala su da ružne reči predstavljaju emocionalni jezik koji pomaže ljudima da se osećaju bolje u određenim situacijama. Zato, imate sva opravdanja da sebi tokom ovih teških dana date oduška psovkama

  • 2

Iako su nas od malena učili kako ne treba psovati jer je takvo ponašanje ružno i bezobrazno, nedavno je dokazano da s vremena na vreme, a posebno u ovakvo teškim situacijama, treba prevaliti po koju "nepristojnu" preko usana.

Studija koja je rađena na temu psovki pokazala je kako povremeno psovanje može da ima izuzetno dobar uticaj na ljudsku psihu i zdravlje. Istovremeno se napominje da se ne podstiče kočijaški vokabular,već da s vremena na vreme nepristojan sklop reči može da pomogne da osetite olakšanje u određenim situacijama.

- Psovanje pomaže ljudima da prebrode frustracije i stres u životu. Istražujući, otkrili smo kako je psovanje zapravo emocionalni jezik koji olakšava ljudima pojedine teške situacije - rekao je vodeći naučnik istraživanja, Ričard Stivens.

Do ovih zaključaka naučnici su došli nakon što su zahtevali od ispitanika da stave ruku u kadu punu leda i izdrže što duže mogu. Oni koji su psovali mogli su da drže ruku pod ledom duže, i to u čak 73 odsto slučajeva.

Zato, ako vam je teško ili se osećate iscpljeno, uplašeno i loše, slobodno opsujte po koju jer će vam automatski biti lakše. Naravno, psovke su okej kada nisu na račun vama bliskih ljudu, već isključivo upućene situaciji u kojoj se svi mi nalazimo.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA